Gezichtsverzorging

Dit eeuwenoude wonder ingrediënt helpt bij eczeem, rosacea, acne, psoriasis en meer

Dit eeuwenoude wonder ingrediënt helpt bij eczeem, rosacea, acne, psoriasis en meer

Eczeem, rosacea en psoriasis: allemaal huidaandoeningen waar je niet zo snel iets op vindt, of wel? Dit ingrediënt, wat al langer in the picture is, werd vaak overgeslagen door de geur. Toch is het tijd om dit ingrediënt een tweede kans te geven, het kan je namelijk ontzettend helpen.

Dit ingrediënt dood bacteriën én vermindert talg. 

Zwavel, het ingrediënt wat jouw gezicht heeft gemist

Zwavel is een natuurlijk ingrediënt en een essentieel onderdeel voor alle levende cellen. Je dode huidcellen verdwijnen als sneeuw voor de zon door zwavel en het droogt oneffenheden op. Zwavel wordt aangetroffen in ons huid en haar. Zwavel vind je ook vaak in acne spot treatment, maskers en zeep. Maar wat doet zwavel precies voor je huid? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bye Bye Blemish (@byebyeblemishofficial) op

Het bevordert exfoliatie 

De werking van zwavel heeft veel met exfoliatie te maken. Zwavel verwijdert dode huidcellen en verzacht de opperhuid. Ook zorgt zwavel ervoor dat je poriën minder snel verstopt raken.

Het dood bacteriën

Ja, zwavel dood bacteriën, schimmels en verschillende parasieten. 

 

Het behandelt gevoelige huidaandoeningen

Zwavel is ontstekingsremmend en verzacht dikke en dode velletjes. Hierdoor wordt zwavel vaak voor acne, eczeem en rosacea gebruikt. Ook seborroïsch eczeem of roos worden vaak behandeld met zwavel. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kate Somerville Skincare (@katesomervilleskincare) op

Zo gebruik je zwavel

Voor sommige van ons kan zwavel uitdrogend en irriterend zijn, daarom moet je ervoor zorgen dat zwavel zo min mogelijk in contact komt met je huid. Hoe je dat doet? Je gebruikt zwavel als een reiniger die je maar één keer per dag gebruikt. Dit doe je het beste voor het slapen gaan, omdat het nogal een sterke geur heeft. Ben je bezig met het behandelen van acne of een andere huidaandoening? Zorg dan dat je zwavel niet combineert met andere producten. Dit kan te veel van het goede zijn voor je huid en maakt alles erger in plaats van beter. Let wel op: zwavel kan een gevoelige huid irriteren. Heb je een gevoelige huid? Gebruik dit ingrediënt dan met mate.

Stel je voor, je komt in contact met iemand die het coronavirus heeft gehad. Wat doe je dan met je kleding? Wij weten precies wat je te doen staat

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top