Beauty

Met deze tips verzorg jij je gevoelige huid als een pro

Een hele gevoelige huid hebben is geen pretje, maar jammer genoeg hebben velen er wel last van. Zo kan een crème uit het niets irritatie veroorzaken en kan de huid bijvoorbeeld snel plekjes en bultjes krijgen. Vervelend... Maar hoe houd je het zo goed mogelijk onder controle?

Je routine lijkt misschien tiptop in orde, maar het kan zomaar zo zijn dat er toch producten in zitten die een reactie veroorzaken die je liever niet wil. Met deze vijf tips doe jij je gevoelige huid hoe dan ook een plezier!

1. Een milde cleanser
Het is belangrijk om elke dag je huid goed te reinigen, maar dat betekent niet dat je cleanser heel heftig hoeft te zijn. Een milde reiniger kan net zo goed je huid helemaal ready for bed maken en zorgt daarnaast niet voor irritatie. De oorzaak achter een geïrriteerde kan dus echt bij de cleanser liggen.

Deze cleanser van Squalan is zelfs voor de extreem gevoelige huid geschikt!
Squalan Travel Cleanser
2. Een moisturizer met alleen de nodige ingrediënten
Om je huid goed te verzorgen denk je misschien dat je een crème nodig hebt die van alles en nog wat erin heeft zitten. Maar met een gevoelige huid is het juist less is more. In vele crèmes zit bijvoorbeeld parfum en ook dat is niet heel lekker voor de huid. Ga juist voor een moisturizer met alleen de hoognodige ingrediënten. 

Simple is een heel fijn merk voor onder andere een gevoelige huid. Ook lekker budget proof!
Simple Vochtherstellende Gezichtscrème met Lichte Textuur
3. Niet te veel
Er zijn heel veel producten te bedenken die goed zijn voor je huid, maar dat betekent niet dat je ze allemaal tegelijkertijd zou moeten gebruiken. Het ene product kan de werking van het andere product juist in de weg gaan staan en je raadt het al... Ook dit kan voor irritatie zorgen. 

4. Kijk uit met scrubben
Ook scrubben moet je voorzichtig aanpakken. Je huid heeft in het dagelijks leven al moeite, dus moet je het ook zeker niet gaan pesten. Ga niet voor een heftige scrub, want dat kan zelfs de huidbarrière aantasten. Zoek naar een milde scrub en gebruik het niet te vaak. Eén keer in de twee weken is meer dan genoeg. 

Dermalogica gebruikt milde ingrediënten en werkt daarnaast ook goed tegen onzuiverheden. 
Dermalogica Skin Prep Scrub
5. Niet te warm douchen
We know, vooral met koud weer is het heerlijk om een lekkere warme douche te nemen. Je huid is je er alleen niet altijd even dankbaar voor... Je huid wordt er rood en trekkerig van en zelfs de fijnste moisturizers kunnen dit niet redden. Een koude douche hoeft nou ook weer niet, maar lauwwarm is wat ons betreft een goede oplossing! 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top