Beauty

Weet jij of je huid een warme of koude ondertoon heeft?

Je bent je waarschijnlijk wel bewust van je huidskleur. De ondertoon van je huidskleur en je huidskleur zijn twee verschillende dingen en dit verschilt per huid los van hoe licht of donker je huid is. Als je eenmaal weet wat de ondertoon van je huid is kan jij je kledingkast beter indelen en je make-up mooier dragen.
 
Veel vrouwen zeggen dat bepaalde lipsticks hun niet staan of dat rode topje toch niet voor hun is weggelegd, dit ligt vaak aan de ondertoon van hun huid. Hier hebben wij vier makkelijke trucjes op een rijtje gezet om erachter te komen of jij een warme, koude of neutrale ondertoon hebt. Zo kan jij het beste uit al je looks halen en heb je nooit een kleur miskoop of oogschaduw die niet veel voor je doet. 
 
Natuurlijk kan een ieder kleuren en tinten dragen die voor hun gevoel complimenterend zijn maar het is fijn om te weten wat jou beter staat als je net op zoek bent naar die perfecte lipstick of dat statement jurkje.
 
 
1. Wit of gebroken wit?
Voor deze trucs begin je met een make-up-loos gezicht en doe je je haar naar achter. Je haarkleur kan misleidend zijn en al zeker als je het gekleurd hebt. Pak een puur wit kleding item en een kleding stuk dat gebroken wit is. Hou beide items om de beurt bij je gezicht. Zie je er beter uit in wit? Dan is jou ondertoon warm. Als je er bleek uitziet in puur wit en beter in een gebroken wit dan is jou ondertoon koeler. Zie je er super uit met beiden, dan heb jij waarschijnlijk een neutrale ondertoon. 
 
2. Bruin of verbrand?
Bedenk nu hoe je huid reageert op de zon. Word jij makkelijk bruin en verbrand je niet snel en vaak? De meeste mensen die makkelijk bruin worden hebben warme ondertonen. Als je makkelijk en snel verbrand en minimaal bruint dan heb jij waarschijnlijk een koele ondertoon in je huid. Als jij niet aan één van de twee kanten van dit spectrum zit heb je hoogstwaarschijnlijk een neutrale ondertoon. 
 
 
3. Goud of zilver?
Staan gouden of zilveren sieraden jou beter? Als je denkt dat goud beter bij je staat heb je een warme ondertoon. Als zilver jou mooier staat heb je een koele ondertoon. Als beide jou goed staat dan heb je een neutrale ondertoon in je huid en kan je alle kanten op. 
 
4. Groen of Blauw?
De laatste test om te zien wat je ondertoon is, is te vinden in je aderen. Ga goed in natuurlijk licht staan en kijk naar je polsen. Zien de adertjes bij je polsen er groenig uit? Dan heb je sowieso een warme ondertoon. Als je blauwige aderen of zelfs paarsige aderen hebt dan heb je koele ondertonen. Als het voor jou niet duidelijk is en je het gevoel hebt dat je een groene-blauwe tint hebt dan heb je neutrale ondertonen. 
 
 
Deel dit artikel
Back to top