Health

Wat doe je met je kleding als je in contact bent geweest met iemand die misschien het coronavirus heeft?

Wat doe je met je kleding als je in contact bent geweest met iemand die misschien het coronavirus heeft?

We kunnen er niet omheen: het virus grijpt om zich heen. Bijna iedereen kent wel iemand die het coronavirus heeft gehad of er een verhaal over heeft. De kans dat je met iemand in contact komt die het coronavirus heeft, wordt dus steeds groter.

Wat je moet doen met je kleding als je denkt dat je in contact bent geweest met iemand die het virus draagt? Wij hebben de antwoorden. 

Wat doe je met je kleding?

Om het virus wat nu heel de wereld rondgaat te doden, heb je hitte nodig. Om preices te zijn heb je 75 graden nodig. Het virus is ook te doden met schoonmaakmiddelen die chlorine of alcohol bevatten. Kom je in contact met iemand waarvan jij denkt dat diegene het coronavirus draagt? Dan is het belangrijk om je kleding zo heet mogelijk te wassen én het daarna compleet droog maakt. Waarom droog? Natte plekken zijn de favoriete plekken van virussen, dus laten we ze niet uitnodigen. 

Gelukkig is er ook nog hoop. Het virus verspreidt zich namelijk een stuk sneller van mens naar oppervlakte als de oppervlakte hard is. Staal is daar een goed voorbeeld van. 

Toch is dat geen reden om niet voorzichtig te doen. Ga er niet van uit dat het virus niet op je kleding kan komen: dat is nog steeds mogelijk. Zorg dat je veilig bent en blijft voor jezelf én de mensen om je heen. Nog een tip van Trendalert: probeer je 'buiten' en je 'binnen' kleding te scheiden. Draag de kleding waarmee je buiten bent geweest dus niet in je huis en zorg dat je speciale inside outfit altijd in de buurt is. Hier alvast wat inspiratie.

Beeld: Photo by Dan Gold on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top