Gezichtsverzorging

6 x waarom ijsklontjes hét beauty wondermiddel zijn

6 x waarom ijsklontjes hét beauty wondermiddel zijn

Summer is here en dat betekent tijd voor verkoelende drankjes met ijs. Liggen jouw ijsklontjes al in de vriezer klaar? Mooi, want wist je dat ijsklontjes multifunctioneel zijn en je er dus nog veel meer mee kunt doen? Lees hieronder zes verrassende tips wat je allemaal met deze koude vriendjes kan doen.

Ice, ice baby

 

We love the natural glow

Wil jij graag een stralende huid? Plaats een ijsklontje in een doekje en beweeg dit vervolgens met een ronddraaiende beweging over je gezicht. Dit zorgt ervoor dat de bloedcirculatie in je gezicht op gang komt. Je ziet er hierdoor wakkerder uit en je huid krijgt een mooie natural glow. Easy peasy!

Bye morning eyes

's Ochtends hebben veel mensen last van opgezwollen ogen, you're not the only one. Ook hier is het ijsklontje jouw reddende engel. Plaats een ijsklontje in een doekje en leg deze vervolgens op je oog voor één of twee minuten. Hierna zie je dat je ogen er echt een stuk minder vermoeid uitzien.

Pimples move over

Last van puistjes? Druk een ijsklontje tegen het puistje aan en houd dit ongeveer een minuut op deze plek. Door de kou verdwijnt de roodheid en gaat het puistje krimpen.

Prime is fine

Voor sommige van ons is de primer niet weg te denken uit onze beauty routine. Primer zorgt ervoor dat je make-up de hele dag blijft zitten, doordat je poriën worden gevuld. Daarnaast zorgt een primer er ook voor dat make-up mooier op je gezicht ligt. Je voelt het misschien al aankomen, want met een ijsklontje creëer je hetzelfde effect. De kou van het ijs zorgt ervoor dat je poriën sluiten, waardoor je make-up gladder op je gezicht ligt.

Hurry nails

Nee, geen horror nails, maar hurry. We hebben allemaal wel eens haast, maar toch willen we dat onze nagels er goed uitzien. Leg je gelakte nagels in een bak met ijsklontjes en water en laat je handen er minimaal drie minuten in liggen. Laat ze hierna opdrogen en je nagels zijn ready to go! 

Eyebrows on fleek

Vind jij epileren een vervelend gevoel? Wij denken niet dat je de enige bent want epileren is nou eenmaal geen pleziertje. Toch kunnen we dit vervelende gevoel onderdrukken. Ga met een ijsklontje langs je wenkbrauw en begin daarna pas met epileren. De kou zorgt ervoor dat je huid verdoofd wordt.

Ben jij al onderweg naar de vriezer?

Beeld: Photo by Jochem Raat on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top