Fashion

7 stijlvolle items om alvast jouw zomergarderobe mee samen te stellen

7 stijlvolle items om alvast jouw zomergarderobe mee samen te stellen

Geloof mij, ik heb nog nooit zo naar de zomer uitgekeken als nu. De groene blaadjes zitten al aan de bomen, het wordt deze week weer wat warmer en hopelijk kunnen we deze zomer nog volop lekker naar buiten. Het enige wat we nu kunnen doen is van deze situatie dromen én ons erop gaan voorbereiden.

Die voorbereiding bevat natuurlijk ook de samenstelling van jouw ideale zomergarderobe. Wat zijn de items waarmee je nou instantly een zomers gevoel krijgt? Wij gingen op onderzoek uit en zochten de zeven meest stijlvolle 2020 items voor je uit.

1. Het jurkje met pofmouwen

Stel jezelf eens voor: je zit op een terrasje aan het genieten van een drankje en de zon. Jouw outfit? Een jurkje met pofmouwen. De pof is terug en al een tijdje eigenlijk. Dat vinden wij helemaal niet erg want het is een coole manier om een sterke look te creëren zonder dat het geheel verliest aan vrouwelijkheid. Een jurkje met pofmouwen zorgt voor een interessant silhouet en er zijn zoveel leuke met vrolijke printjes te krijgen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanette (@_jeanettemadsen_) on

2. Strappy sandals

De manier om elegante voeten te krijgen, is om ze te hullen in sandaaltjes met dunne bandjes. Vorig jaar al een hit en dit jaar nog steeds: je mag er dus best een centje aan uitgeven. Wat je ervoor terug krijgt? Schoenen die vrijwel met alles staan, chic ogen én lekker luchtig zijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erika Boldrin (@erika_boldrin) on

3. Gewoven tas

Is er iets dat je een meer zomers gevoel geeft dan een gewoven tas van riet, raffia, stro, canvas of zelfs webbin? Wij denken bijna van niet. Verkrijgbaar in alle soorten en maten en te matchen met alles wat je maar kunt bedenken, is dit een klassieker voor de zomer. Ons idee? Koop één mooi exemplaar en geniet er jaren van.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiffany Hsu (@handinfire) on

4. Linnen

De soepelvallende stof wordt vaak gebruikt voor zomerse kleding en wij begrijpen helemaal waarom. Linnen is het perfecte materiaal voor de zomer omdat het zo lekker luchtig is. Een linnen broek, een linnen blouse, een linnen t-shirt of een linnen jurkje: vrijwel elk kledingstuk is wel te vinden uitgevoerd in linnen. Klein nadeeltje: de stof loopt flink uit en kreukt waardoor je eigenlijk geneigd bent het kledingstuk na één keer dragen in de was te doen om terug in model en glad te krijgen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gala (@galagonzalez) on

5. Midi-rok

De midi-rok is ook echt zo een ideaal item om tijdens de zomermaanden te dragen omdat je er alle kanten mee op kunt. Maak er een sportieve look van door 'm te combineren met een cropped sporttop en sneakers of ga meer voor een chique outfit door 'm te dragen met een opgeknoopte blouse en strappy sandals. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez) on

6. Geknoopte top

Wat bloot is zo erg nog niet, zeker in de zomer. Wil je het op een subtiele manier doen? Knoop dan je blouse eens wat verder open of, misschien een origineler idee, koop een top die je kunt opknopen of eentje die standaard voorzien is van een knoop in de stof. Casual, zomers en lekker luchtig: wat wil je nog meer?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol) on

7. Soepelvallende pantalon shorts

Zeg eens eerlijk: bij wie staan denim hotpants nou echt goed? Natuurlijk, op zich is het een comfortabel item voor de zomer maar iets wat nog comfortabeler is én een stuk chiquer, zijn de soepelvallende pantalon shorts. Je benen lijken een stuk eleganter en het zit ook nog een super lekker. Win-win, zeg ik. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve) on

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top