Travel

Japanners ontwikkelen ijs wat niet smelt

Er is niets lekkerder dan op een warme dag een ijsje te eten. Het enige nadeel is dat ijs smelt en het op je kleren terecht kan komen waardoor je outfit verpest wordt. Een groep Japanners heeft daar een oplossing voor gevonden.

Japan's Biotherapy Development Research Centre heeft ijs gemaakt wat niet smelt door er polyfenol, een vloeistof wat in aardbeien zit, aan toe te voegen. "Vloeibare polyfenol maakt het lastiger voor water en olieen om los te raken met als resultaat dat een ijsje langer zijn vorm houdt en lastiger smelt", aldus ontwikkelaar Tomihisa Ota van de Kanazawa University.

Zelfs als er vijf minuten lang een warme fohn op gericht wordt, blijft het bijzondere goedje (dat verkocht wordt onder de naam Kanazawa ijs) koel en haar vorm houden. Net als ieder ijsje smelt het uiteindelijk wel, maar er gaat dus behoorlijk wat tijd overeen.

We zijn benieuwd of polyfenol nu overal ter wereld gebruikt gaat worden om te voorkomen dat ijs snel smelt. Ben jij voor?

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top