Gezichtsverzorging

Dit zegt de plek van jouw acne over jouw gezondheid

Dit zegt de plek van jouw acne over jouw gezondheid

Van alle huidproblemen die er zijn, is acne één van de meest vervelende. Maar wist je dat je er ook veel van kan leren, bijvoorbeeld van de plek van acne op jouw gezicht? In de Chinese geneeskunde en Ayurvedische geneeswijze wordt het gezicht behandeld als een kaart om onderliggende problemen in het lichaam aan te wijzen. Met andere woorden, de huid op jouw gezicht is een weerspiegeling van jouw gezondheid. Interessant of niet? Wij geven een korte les in het zogenoemde face mapping.

Face mapping is al eeuwenoud en het wordt nog steeds toegepast. Bij face mapping worden specifieke delen op het gezicht gelinkt aan organen of lichaamsonderdelen. Zo kun je problemen opsporen en veranderingen in jouw dieet of levenswijze aanbrengen om deze te verhelpen. Bekijk hieronder wat de plekken van jouw breakouts zeggen over jouw gezondheid!

1. Boven de wenkbrauwen

Volgens de Chinese geneeskunde is de plek boven de wenkbrauwen gekoppeld aan de galblaas en lever. Wanneer je hier last hebt van acne, kun je proberen minder bewerkt voedsel te eten en minder vet binnen te krijgen.

2. Tussen de wenkbrauwen

Breakouts tussen de wenkbrauwen kunnen betekenen dat je teveel rookt of drinkt, of je eet te rijk voedsel. Denk aan boter, kaas en probeer ook te stoppen met late night snacks. De oplossing? Meer slapen en meer bewegen.

3. Neus

De neus is verbonden aan je hart en longen. Verhelp acne op de neus door pittig en kruidig eten, vlees en zout te vervangen door groente, fruit en noten. Als je vaak last hebt van acne op deze plek, laat dan je bloeddruk en vitamine B level controleren.

4. Linker wang

Dit had je misschien niet verwacht, maar er is een verschil tussen je linker en rechter wang. De linker wang is verbonden aan de lever. Het kan helpen om verkoelend voedsel zoals watermeloen of komkommer te eten, wanneer je last hebt van puistjes op je linker wang. De lever is op zijn zwakst tussen 1 en 5 uur gedurende de dag. Probeer daarom om tussen deze tijden geen inspannend werk te verrichten.

5. Rechter wang

De rechter wang is verbonden met de longen. Cardio en ademhalingsoefeningen in de ochtend helpen de longen versterken. Ook is de rechter wang meer gefocust op suiker, dus wanneer je last hebt van acne op je rechterwang, probeer dan je suikerinname, junkfood en witte wijn zoveel mogelijk te verminderen.

6. Rondom de mond

De huid rondom jouw mond is verbonden aan de spijsverteringsorganen, zoals je darmen en lever. Probeer gefrituurd en gekruid eten te voorkomen en vervang dit door onbewerkt en vezelrijk voedsel zoals groente, fruit en noten.

7. Kin

Acne op jouw kin heeft voornamelijk te maken met hormonen of met stress. Drink peperpunt thee neem omega-3 in om de ontstekingen te verhelpen en laat je hormoonlevel controleren bij je gynaecoloog .


Tot zover onze les in face mapping! Wist jij dit allemaal al? 

Beeld: Instagram @lorealskin/TrendAlert
Deel dit artikel
Back to top