Beauty

Dit moet je drinken om van je acne af te komen

Voedingsmiddelen gebruiken tegen allerlei kwaaltjes en dingetjes vinden wij al heel leuk en handig, maar al helemaal als het werkt tegen acne. Investeren in speciale behandelingen tegen acne is soms onvermijdelijk, maar soms ligt de oplossing simpelweg bij voeding.

Drankjes en nog eens drankjes! Van thee tot fruitsapjes, het is er allemaal. En hoe fijn is het dat we dit gewoon door de dag heen kunnen drinken om zo van onze puistjes af te komen? Lees snel verder om er achter te komen welke dranken wonderen toen voor een gladde huid.

Organische kersensap
Neeee, niet stiekem denken dat een kersencocktail ook gaat werken. Als je je huid spik en span wilt maken, ga dan voor het echte werk. Organische kersensap zit niet alleen vol met anti-oxidanten, maar ook met vitamine A, B, C én D. Daarnaast helpt het de pH-waarde van je huid in evenwicht te houden en zorgt het voor een betere nachtrust. Een echt wonderdrankje, niet?

Warm water
We weten natuurlijk allemaal al dat genoeg water drinken ook voor een mooie huid zorgt, maar je wist waarschijnlijk niet dat warm water stiekem nog veel beter is. Waarom? Het detoxt je huid en zorgt zelfs voor een goede spijsvertering. Koud water daarentegen kan juist de olie in geconsumeerd voedsel verharden en zorgt voor vetophoping in je darmen. 

Groene muntthee
Aarmunt, beter bekend als groene munt, is niet alleen heel lekker in je thee, maar ook nog eens super gezond. Uit onderzoek blijkt dat het drinken van twee kopjes groene muntthee per dag wonderen doet. Na een maand verminderd de acne namelijk met 25% en na drie maanden zelfs met 51%. Het wordt effectiever genoemd dan voorgeschreven medicijnen! 

Kefir
Waarschijnlijk heb je hier nog nooit van gehoord, ons klonk het ook niet bekend in de oren. Kefir wordt gemaakt met een mengsel van melkzuurbacteriën en gisten. Dit klinkt vies, maar het is gewoon drinkbaar! Het is een frisse smaak die lijkt op de smaak van drinkyoghurt. Maar, wat doet het? Onderzoek wijst dat na het drinken van kefir onzuiverheden in het gezicht met 39% verminderen, dit komt door alle goede stofjes die erin te vinden zijn. 

Kurkuma thee
Deze kruiden staat bekend om zijn anti-inflammatoire, anti-oxidant en schimmeldodende eigenschappen. Dat is nog eens een mond vol. Door een theelepel kurkuma toe te voegen aan je hete water werkt dit perfect als acne-helend recept. 

Matcha thee 
Matcha is een groene, poedervormige thee uit Japan en is gemaakt van gestoomde en gedroogde bladeren en is tegenwoordig een erg populair drankje. Het zit boordevol anti-oxidanten en helpt het verminderen an talg, wat voor puistjes zorgt. En aangezien match wel 137 keer meer anti-oxidanten bevat dan normale, groene thee, kan je er zeker van zijn dat het werkt!

Beelden: iStock

Deel dit artikel
Back to top