Lichaamsverzorging

4 redenen waarom je puistjes op je rug hebt

4 redenen waarom je puistjes op je rug hebt

Last van puistjes op je rug? Je bent niet de enige! Toch blijft het vervelend, maar gelukkig kun je er iets aan doen. Want loop jij na het sporten niet veel te lang in je sportbh rond? En vergeet je misschien wel je rug te wassen? Hieronder vind je vier redenen waarom die puistjes op je rug nog steeds niet weg zijn!

1. Je haarverzorgingsproducten verstoppen je poriën

Heb je misschien nooit over nagedacht, maar je conditioner kan je poriën verstoppen. Switch je haar dus altijd naar voren terwijl je het wast, zodat er geen resten van je shampoo op je rug achterblijven.

2. Je kleding irriteert

Sporten doet je lichaam goed, maar als je niet oppast kan het ook tot acne leiden. De wrijving van je sportbh kan je haarzakjes irriteren en rode bultjes veroorzaken. Neem dus meteen na een workout een douche en loop zeker niet te lang rond in je sweaty sportbh. 

3. Je mist bepaalde voedingsstoffen

Van pizza's en burgers krijg je natuurlijk geen mooie huid. Zorg dus dat je gebalanceerd eet. Sommige onderzoeken tonen ook een connectie tussen zuivel en acne, dus probeer melk en kaas te vermijden. 

4. Je wast je rug niet

Je rug wassen is misschien niet zo makkelijk. Misschien stink hij ook niet per se. Toch heeft je rug ook een beetje verzorging nodig. Behandel de huid net als je gezicht met een exfolierende reinigingsgel die je rug schoon houdt en hydrateert.

 

Beeld: Instagram @lorealskin 

 

Deel dit artikel
Back to top