Face & Sculpting

7 geniale manieren om je huid te laten glanzen

7 geniale manieren om je huid te laten glanzen

Een gezonde summer glow, dat willen we allemaal toch? Een huid die helder van kleur is en van binnenuit glanst. Maar niet iedereen heeft geld voor een dure facial... Gelukkig kom je met onderstaande tips ook heel ver...

1. Dagelijkse routine

Eigenlijk is het heel logisch. Een glanzende huid krijg je niet zonder je dagelijkse beauty routine. Zorg dus voor een routine waaraan je je kunt houden. Kies bijvoorbeeld voor een hydraterende reinigingslotion, zoals de Delicate Flowers reinigingsmelk. Deze reinigt de huid niet alleen, maar heeft tegelijkertijd ook een voedende werking. Gebruik hem twee keer per dag: 's ochtends en 's avonds.

2. Exfoliëren

Een gezonde glow ontstaat doordat huidcellen plat liggen en goed op elkaar aansluiten. Als het licht op zo'n huidoppervlak valt, weerkaatst dit en daardoor onstaat een gezonde glow. Verwijder dode huidcellen dus regelmatig door middel van een scrub of peeling.

glowy skin tips

3. SPF

Blootstelling aan de zon is killing voor je huid. Draag dus minstens een gezichtscrème met minstens factor 30 op je gezicht (let op: iedere dag!).

4. Masseren

Het ziet er misschien raar uit, maar een paar keer per week een gezichtsmassage kan wonderen doen. Hoe meer je je de huid stimuleert, hoe meer collageen je aanmaakt en daar krijg je weer een natuurlijke, glanzende huid van. Masseer je gezichtsolie met opwaartse bewegingen in je gezicht en richt je daarbij vooral op je voorhoofd, wangen en kaaklijn.

5. Koude douche

Niet zo fijn, maar wel effectief! Warm douchen zorgt er namelijk voor dat je je natuurlijke oliën van je afspoelt, waardoor je huid kan uitdrogen. Wil je je warme bad echt niet skippen? Zorg dan dat je je gezicht goed verzorgt met een gezichtsolie, bijvoorbeeld de Extraordinairy Oil.

glowy skin?

6. Water drinken

Het gaat niet alleen om hoe je je huid behandelt, maar ook om hoe je hem voedt. Drink dus minimaal twee liter water (en nee, een glas thee telt niet mee, tenzij het verse muntthee of gemberthee is).

7. Gezond eten

Schoonheid komt van binnenuit, dus gezonde voeding speelt ook mee bij het krijgen van een healthy glow. Echte mooimakers zijn bijvoorbeeld aardbeien (werken tegen rimpels), groene thee (voor een glow) en amandelen (die beschermen tegen schadelijke invloeden). Kun je best aan je ontbijtje toevoegen toch?

 

Beeld: Instagram @lorealskin,  lorealskin, @lorealskin

Deel dit artikel
Back to top