Gezichtsverzorging

Dit is alles wat je moet weten over marula olie en wat het kan doen voor jouw huid, haar en nagels

Dit is alles wat je moet weten over marula olie en wat het kan doen voor jouw huid, haar en nagels

Het hebben van een droge huid of droog haar kan erg vervelend zijn. Er zijn veel verschillende soorten verzorging die hydratatie bieden, maar een nieuw ingrediënt is sinds kort erg populair en wij zijn er ontzettend benieuwd naar geworden. Marula olie schijnt namelijk een wondermiddeltje te zijn.

Dit is alles wat je moet weten over marula olie en wat het allemaal voor jou kan betekenen.


The Ordinary 100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil - huid- en haarolie bij DeBijenkorf.nl

Wat is marula olie

Marula olie is een lichte olie die vol zit met antioxidanten. De gele olie wordt snel opgenomen in de huid en is erg hydraterend. Ook kan het helpen om huidveroudering tegen te gaan. Dit ingrediënt wordt vaak teruggevonden in haarspray, dagcrèmes en zelfs vloeibare highlighters. Marula olie is dus niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar en zelfs je nagels. 

Huid

Zoals we dus al benoemd hebben, hydrateert marula olie de huid en werkt het als anti-aging. Maar dat is nog niet alles. Het helpt namelijk ook tegen hyperpigmentatie en dient het ook als zonbescherming. Als je dit wondermiddeltje op jouw huid wilt gebruiken, hebben we goed nieuws voor je want dit is namelijk alles behalve ingewikkeld. Je kan een gezichtsolie gebruiken met dit ingrediënt als laatste stap van jouw routine. Andere producten komen namelijk moeilijker de huid binnen als er een laagje olie op de huid ligt. Jammer genoeg is er één nadeeltje aan dit ingrediënt voor de mensen onder ons met een vettige huid. Marula olie kan namelijk sneller de poriën verstoppen dan andere oliën zoals arganolie, hou hier dus rekening mee want hier kan je acne van krijgen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door House Of Skin & Health (@house.of.skinandhealth) op

Haar

Marula olie is niet alleen een fijn product voor de huid, maar ook voor het haar. Deze olie kan jouw lokken namelijk ook hydrateren zonder het haar te verzwaren. Ook kan het een droge hoofdhuid behandelen en kan het dienen als hittebescherming. Wanneer je marula olie wilt gaan toevoegen aan jouw haarroutine, moet je eerst rekening houden met jouw haardikte. Voor dik haar is een dikkere conditioner de beste optie. Als je dun haar hebt is een vetvrije conditioner de beste optie. 

Nagels

Tot slot heeft marula olie ook veel voordelen voor jouw nagels. Het is de perfecte manier om van droge nagelriemen en nagels af te komen. Ook helpt het de nagelriemen om hun natuurlijke barièrre te behouden waardoor ze makkelijker vuil buiten kunnen houden. Als je last hebt van droge handen dan is marula olie een aantal keer per dag aanbrengen zeker een aanrader. Ook is het fijn om aan te brengen nadat je nagellak remover hebt gebruikt, omdat deze vaak erg uitdrogend is.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top