Beauty

Zo ga je velletjes rondom je nagels tegen

Zo ga je velletjes rondom je nagels tegen

Lage temperaturen hebben niet alleen invloed op de huid van je gezicht, maar ook op die rondom je nagels. Het gevolg: droge handen, velletjes aan de zijkant van je nagels en droge nagelriemen. Heb jij hier sinds kort ook meer last van? Lees dan de onderstaande tips!

Vermijd water

Water droogt je handen uit. Als je handen vaak in contact komen met water, kan het goed zijn dat je handen droog aanvoelen. Maak je bijvoorbeeld regelmatig schoon? Gebruik dan handschoenen tijdens het schoonmaken.

Vermijd aceton

Nagellakremover met aceton kan zorgen voor droge nagelriemen. Hiermee trek je namelijk niet alleen vet en vocht uit je nagelriemen, maar ook uit de huid rondom je nagels. Het is daarom beter om een zachte remover te gebruiken (zonder aceton).

Nagelriemolie

Als je velletjes rondom je nagelriemen hebt zitten zul je twee tot drie keer per dag je nagels moeten insmeren met nagelriemolie. Tip: Stop de olie in je tas, dan kun je op momenten dat je zit te wachten even snel je nagels insmeren!

Lees ook: Waarom nagelriemolie in jouw nailcare routine thuishoort

Scrubben

Regelmatig scrubben helpt ook tegen droge nagelriemen en velletjes rondom je nagels. Hiermee verwijder je namelijk dode huidcellen en zorg je ervoor dat de voedende elementen van nagelriemolie beter in je nagels worden opgenomen.

Volhouden

Misschien wel het allerbelangrijkste, je moet het verzorgen van je handen wel blijven volhouden. Als je het een week doet en daarna weer stopt, dan komen de velletjes net zo hard weer terug.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top