Nagellak

10 x gewoontes die slechter zijn voor jouw nagels dan je zou denken

10 x gewoontes die slechter zijn voor jouw nagels dan je zou denken

We houden allemaal van mooie en verzorgde nagels. Je doet je best om ze niet te beschadigen, maar sommige gewoontes havenen jouw nagels zonder dat jij het weet. Er zijn veel dingen die invloed hebben op de gezondheid van jouw nagels, van hoe jij eet tot wat jij allemaal met je handen doet. Dus om jou hiervoor te behoeden hebben we deze gewoontes voor jou op een rijtje gezet.

Dit zijn de tien gewoontes waarmee jij onbewust jouw nagels beschadigt.

1. Nagelbijten

Nagelbijten is een vervelende gewoonte die veel mensen ontwikkelen tijdens hun kinder- of tienerjaren. Dit betekent echter niet dat volwassenen hier ook niet schuldig aan zijn. Nagelbijten is vaak iets wat je doet als je gestresst bent. Jammer genoeg is dit niet een gezonde manier van hiermee omgaan. Ten eerste is nagelbijten namelijk erg onhygiënisch omdat er vaak vuil onder je nagels terecht komt. Daarnaast kunnen er op de lange termijn ook bobbels in jouw nagels ontstaan dankzij het bijten. Om van nagelbijten af te komen, kan je bijvoorbeeld nagellak dragen. De smaak van de lak zal jou er namelijk van weerhouden om te gaan bijten. 

2. Geen handcrème gebruiken

We hebben het hier natuurlijk over nagels, maar jouw handen zijn net zo belangrijk. Het hydrateren van jouw handen is iets wat veel voordelen heeft op de korte en lange termijn. Dit omdat de handen en nek de plekken zijn waar huidveroudering het snelst te zien is. Een lekker verzorgend handcrèmetje kan een enorm verschil hierin maken. Droge handen staan daarnaast ook niet mooi in combinatie met mooi gelakte nagels. Om het totaalplaatje mooi te houden, raden we dus aan om iedere dag een handcrème te gebruiken die jouw handen mooi en verzorgd houdt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NAILS by MEI (@nailsbymei) op

3. Schoonmaken zonder handschoenen

Schoonmaakmiddelen zitten vol met chemicaliën die uitdrogend zijn voor de huid, dit heeft ook invloed op de nagels. Het zorgt ervoor dat jouw nagellak minder lang blijft zitten, maar ook dat jouw nagels beschadigen. In water zetten jouw nagels uit, wat verslapte nagels kan veroorzaken en dat resulteert weer in nagels die sneller breken of afscheuren. Het nagelbed wordt hier ook door verzwakt. De combinatie van water en schoonmaakmiddelen is dus geen prettige omgeving voor jouw mooie manicure. Een paar stevige handschoenen is voor een grote schoonmaak dus een must.

4. Nagellak te lang laten zitten

We zouden allemaal niks liever willen dan dat onze nagellak altijd mooi zou blijven zitten. Toch is het verstandig om het kleurtje na een bepaalde tijd er weer af te halen. Je kan de lak het beste verwijderen wanneer deze begint te beschadigen. In plaats van jouw nagels bijwerken, kan je deze dus het beste schoonmaken en opnieuw lakken. Nagellak droogt jouw nagels namelijk uit en deze eraf halen geeft jouw nagels tijd om te ademen en te herstellen. Wanneer jij, nadat je de lak hebt verwijderd, witte plekjes op jouw nagel ziet, betekent dit dat jouw nagels te droog zijn. Verzorg deze dus goed voordat je opnieuw de lak erbij pakt. Zo blijven jouw nagels zo lang mogelijk mooi.

5. Te vaak gellak dragen

Net als normale lak, droogt gellak jouw nagels uit. Deze lak blijft langer zitten dan normale nagellak, daarom is het belangrijk om deze niet te vaak te gebruiken. Het verwijder proces van gellak is hier de daadwerkelijke boosdoener. De aceton die gebruikt moet worden om de lak te verwijderen, kan jouw nagelbed verslappen en net als de metalen tool die gebruikt wordt. Daarnaast is het UV-licht bij het aanbrengen van de lak ook niet erg gezond voor jouw nagels. Draag gellak daarom niet te vaak en kies voor een normale lak wanneer dat kan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nails (@nails) op

6. Aan jouw nagelriemen pulken

Dit is een gewoonte die veel mensen hebben. Als er een velletje loshang,t is het erg lastig om hier vanaf te blijven. Toch is het beter om dit wel te doen en te wachten tot je de juiste tools tot jouw beschikking hebt. Als jij een velletje lostrekt beschadig jij namelijk meer huid dan nodig is. Probeer daarom zo veel mogelijk van jouw nagelriemen af te blijven en verzorg deze om de zoveel tijd met een beetje olie. Wanneer jij jouw nagelriemen graag naar achteren wilt duwen, gebruik dan eerst een olie om de nagelriemen te versoepelen, dit voorkomt onnodige schade. 

7. Geen zonbescherming dragen

Zoals eerder genoemd, zijn de handen één van de eerste plekken op jouw lichaam waar huidveroudering zichtbaar wordt. De zon is één van de ergste huidverouderaars die er zijn. SPF dragen gedurende de dag is daarom zeker een must. Dus niet alleen op jouw gezicht, maar ook op jouw handen. Gebruik daarom een handcrème waar SPF in zit en vergeet jouw handen geen extra aandacht te geven wanneer jij de rest van jouw lichaam insmeert. Jouw toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nails (@nails) op

8. Jouw nagels gebruiken als gereedschap

We doen ontzettend veel met onze handen. Iedere dag tillen we dingen op en maken we dingen open. Waar zouden we zijn zonder onze handen? Toch moeten we wel oppassen voor onze nagels wanneer we ze gebruiken. Het zou voor jouw nagels uiteraard het beste zijn om ze zo veel mogelijk met rust te laten. Omdat dit natuurlijk niet realistisch is, raden wij aan om rustig om te gaan met jouw nagels en jouw dagelijkse taakjes niet te snel te willen doen. Dan loop je minder risico op een gebroken nagel.

9. Leven op koffie en cocktails

Gezond eten is goed voor je hele lichaam, ook voor jouw nagels. Ongezond eten kan ervoor zorgen dat jouw nagels slapper worden omdat je bepaalde voedingsstoffen mist. Als jij graag sterkere en gezondere nagels wilt, zal een gezonder dieet dus enorm kunnen helpen. Vitamines slikken kan jouw nagels ook een extra boost geven maar over het algemeen is gezond eten het beste wat je kan doen voor sterkere nagels.

10. Jouw nagellak er zonder remover aftrekken

We weten hoe verleidelijk het is om jouw nagellak eraf te trekken wanneer je een stukje los ziet zitten maar zolang het geen speciale peel-off nagellak is, is dit erg slecht voor jouw nagels. Dit beschadigt de bovenste laag van jouw nagels wat uiteindelijk voor slappe nagels zorgt. Probeer daarom altijd de lak te verwijderen met daarvoor bestemde remover, het liefst zonder aceton. Een flesje nagellakremover bij je hebben overdag is misschien niet het beste idee, daarom zijn de juiste voorzorgsmaatregelen treffen bij het aanbrengen van de lak hiervoor de beste oplossing.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top