Beauty

Handig om te weten: hoe lang is nagellak houdbaar?

Als je wel eens nagellak gebruikt (welke vrouw niet?) dan heb je vast wel een aantal kleurtjes waaruit je kunt kiezen. Omdat je best lang doet met één potje, kan het zo zijn dat je er een paar hebt staan waarvan je niet weet hoe oud ze zijn. Dit is bij ons in ieder geval zo en dat deed de vraag rijzen: hoe lang is nagellak houdbaar?

In principe staat op elk beautyproduct een symbool bestaande uit potje met een open deksel en een getal erboven met een tijdsaanduiding, bijvoorbeeld 12M. Dit betekent dat het product na openen 12 maanden houdbaar is. Toch kan het zo zijn dat jouw nagellak na die 12 maanden nog prima te gebruiken is. Nagellak bederft in principe namelijk niet. 

Begint de lak wat stroperig te worden en daardoor lastiger om te gebruiken? Je kunt bij sommige parfumerieën en drogisterijen nagellakverdunner kopen. Hiermee kun je het lakje weer beter smeerbaar maken. Een andere optie is om nagellakremover in jouw favoriete kleurtje te doen: een paar druppeltjes is voldoende. Wél kan dit ervoor zorgen dat je nagellak minder makkelijk goed opdroogt en sneller gaat bladderen. 

Nog even wat bewaartips: berg je nagellak op op een plek waar het donker en 'koel' is. Echt in de koelkast zetten is niet nodig, dat je lakjes daardoor langer houdbaar zijn is een mythe. Wel kun je het beste de kleurtjes rechtopstaand neerzetten omdat anders de dop vast kan komen te zitten. Ook kun je beter niet je nagellak bewaren in de badkamer vanwege de temperatuurschommeling die daar plaatsvindt.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top