Nagellak

Zijn je acrylnagels te lang? Zo kun je ze thuis korter maken zonder ze te beschadigen

Zijn je acrylnagels te lang? Zo kun je ze thuis korter maken zonder ze te beschadigen

Acrylnagels zijn prachtig om te hebben. Maar we kennen allemaal wel dat gevoel wanneer je bij de nagelsalon bent en je niet durft te zeggen tegen je nagelstylist dat je je nagels eigenlijk te lang vindt. Acrylnagels kun je niet zomaar knippen, maar je kunt ze wel zelf korter maken! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je je acrylnagels korter maakt zonder ze te beschadigen.

Stap 1: Kies een methode

Je acrylnagels inkorten kun je op twee manieren doen. Je kunt het doen zonder eerst de nagellak te verwijderen. Dit is de fijnste optie voor als je gellak draagt. Maar je kunt er ook voor kiezen om juist wel je nagellak te verwijderen. Dit is aan te raden wanneer je erg gestructureerde nagels hebt, bijvoorbeeld bij een coffinvorm of een stilettovorm.

Stap 2: Verwijder de nagellak (optioneel)

Om de lak te verwijderen heb je wattenschijfjes en nagellakremover nodig. In dit geval heb je remover nodig met aceton. Je nagellak verwijderen is bij de eerder genoemde vormen nodig omdat de nagels vrij dik zijn opgebouwd. Als je het uitgedunde einde eraf haalt, zijn je nagels vrij dik aan het einde en dat is niet mooi. Je zal daarom je nagels moeten uitdunnen en daardoor zal je nagellak ongetwijfeld beschadigen. Je kunt het daarom beter van tevoren verwijderen.

Stap 3: Bepaal de gewenste lengte en vorm 

Voordat je aan de slag gaat met vijlen, is het goed om even goed na te denken over de uiteindelijk look die je wil bereiken. Je kan bij acrylnagels niet zomaar gaan knippen net een nagelknipper zoals je bij je natuurlijke nagels zou doen. Als je dit doet kan de acrylnagel namelijk scheuren. Knip steeds een stukje af van de zijkanten. Ga steeds heen en weer totdat je de perfecte lengte hebt bereikt. Om dit te doen heb je een rechte nagelknipper nodig.

Stap 4: Vijl de nagels

Nu je de nagels hebt bijgeknipt, kun je ze in de juiste vorm gaan vijlen. Vijl je nagels zodat ze mooi glad zijn. Omdat acrylnagels wat steviger zijn dan je natuurlijke nagels, heb je een wat hardere vijl nodig. Probeer bijvoorbeeld deze zandvijl van Néonail.

Stap 5: Buff de nagels

Als je je nagellak eraf gehaald hebt, kun je de nagels het beste even buffen voordat je opnieuw nagellak aanbrengt. Door dit te doen, kan de nagellak zich beter hechten aan de acrylnagel. Was na het buffen van je nagels goed je handen om alle losgekomen deeltjes van de acrylnagels te verwijderen.

Stap 6: Lak de nagels

Nu je de nagels opnieuw hebt gevormd, kun je ze weer lakken. Je kunt de nagellak die je al ophad bijwerken als je deze niet had verwijderd, of een totaal nieuwe lak aanbrengen. Vergeet niet om als laatste stap een topcoat aan te brengen voor een mooie glans! Nu zien je nagels er weer uit alsof ze gloednieuw zijn.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top