Nagellak

Dit is alles wat je moet weten voordat je aan acrylnagels begint

Dit is alles wat je moet weten voordat je aan acrylnagels begint

Heb jij slappe of dunne nagels die niet mooi lang willen groeien? Dan zijn acrylnagels misschien iets voor jou. Maar voordat je na gaat denken over de kleurtjes en designs die je wil, zijn er een aantal andere dingen om rekening mee te houden. We zetten alles wat je moet weten voor je op een rijtje.

De juiste salon

Ga voordat jij ergens een afspraak maakt, goed na of dit de juiste salon is voor jou. Bekijk hun sociale media, reviews en website. Daarnaast ook niet onbelangrijk: wat zijn hun prijzen? Maak pas een afspraak als jij een goed gevoel hebt bij de gekozen salon. Een overstap maken naar een andere salon kan namelijk prijzig zijn. Sommige salons vullen namelijk geen nagels op die gezet zijn bij een andere salon. Dit houdt in dat je de huidige nagels eerst moet laten verwijderen om vervolgens een nieuwe set te zetten. Probeer dus te voorkomen dat je van salon moet wisselen, het kan je een hoop geld schelen.

De lengte

Wanneer jij bij de salon gaat zitten zal er aan je gevraagd worden hoe lang de nagels mogen zijn. Sta hier even goed bij stil voordat je naar de salon gaat. Draag jij bijvoorbeeld lenzen of werk je veel met je handen? Dan zijn lange nagels misschien niet de handigste optie voor jou. Daarnaast groeien jouw eigen nagels door onder de acrylnagels. Als dit jouw eerste keer is, is het misschien ook beter om niet gelijk aan te lange nagels te beginnen. Je zult namelijk nog wel even moeten wennen aan de lengte van de nagels. Je kunt altijd nog langere nagels nemen wanneer je een nieuwe set laat zetten of de nagels laat opvullen.

Plannen, plannen, plannen

Acrylnagels moeten onderhouden worden. Ze moeten om de drie tot vier weken opgevuld worden omdat jouw natuurlijke nagels vrolijk doorgroeien. Maak dus tijd vrij in je agenda voor wanneer jij weer terug moet naar de salon om je nagels te laten opvullen. Goed vooruit plannen is hierbij het beste, aangezien last minute reserveren bij populaire salons niet echt een optie is. En je wil niet lang rond moeten lopen met uitgegroeide nagels. Ook is het goed om na een paar keer opvullen, de nagels eraf te laten halen en een hele nieuwe set te laten zetten. Als je dit niet doet loop je namelijk steeds meer risico om nagels te verliezen. Het onderste laagje van de nagels wordt namelijk niet vervangen en kan na verloop van tijd steeds losser gaan zitten.

De nagels verwijderen

Ben jij je acrylnagels weer zat? Dan kun je ze bij de salon weer laten verwijderen. Alhoewel je het ook zelf kunt doen, is het verwijderen bij de salon de verstandigste keuze. Maar hoe je het ook went of keert, acrylnagels verwijderen levert schade op aan je natuurlijke nagels. Het verwijderen van de nagels laat je eigen nagels slap en kwetsbaar achter en hier zullen ze dus ook een tijdje van moeten herstellen. Dit is dan ook zeker iets om rekening mee te houden voordat je überhaupt aan acrylnagels begint.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top