Nagellak

Wat is het verschil tussen gelnagels en acrylnagels?

Wat is het verschil tussen gelnagels en acrylnagels?

Houd jij van mooie en verzorgde nagels? Wij ook! Geen zorgen als je van jezelf niet hele lange of sterke nagels hebt, er zijn ook andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan kunstnagels. Heb je altijd al het verschil tussen gelnagels en acrylnagels willen weten? En wat precies de voor- en nadelen zijn?

Je leest alles over het verschil tussen gelnagels en acrylnagels in dit artikel! 

 

Wat zijn gelnagels?

Het verschil tussen gelnagels en acrylnagels zit voornamelijk in de chemicaliën die worden gebruikt en de manier van uitharden. Dit klinkt misschien wat vaag, maar straks valt alles gegarandeerd samen. Het creëren van gelnagels gebeurt in drie fases door middel van polymeer hars. Stap één is de basislaag, stap twee is het aanbrengen van een kleur en tot slot maakt de topcoat het geheel af. Al deze lagen worden uitgehard onder een UV-lamp. Over het algemeen zijn gelnagels wat minder kwestbaar dan acrylnagels, maar daar vertellen we zo meer over!

Wat zijn acrylnagels?

En dan de acrylnagels. Hierbij worden er iets andere chemicaliën gebruikt, namelijk acrylpoeder en acrylvloeistof. Als je deze twee stoffen samenvoegt dan kun je er als het ware een bolletje van maken. Dit wordt vervolgens aangebracht op de gehele nagel. Het verschil tussen gelnagels en acrylnagels zit tevens in de manier van uitharden. Acrylnagels worden namelijk aan de buitenlucht uitgehard. Vervolgens kan er natuurlijk - net als bij gelnagels - een kleurtje op de nagels aangebracht worden!

Voor- en nadelen van gelnagels

Naast het verschil tussen gelnagels en acrylnagels, brengen beide soorten kunstnagels voor- en nadelen met zich mee. Op basis hiervan kun jij voor jezelf een keuze maken wat het beste bij jouw wensen past. 

Voordelen:

  • Gelnagels zijn een stuk flexibeler dan acrylnagels. Hierdoor zullen ze minder snel breken.
  • Door de mooie natuurlijke glans zien gelnagels er natuurlijk uit.
  • Bij het zetten van gelnagels zal je minder last hebben van chemische luchtjes. Ook fijn, toch?

Nadelen:

  • Het aanbrengen van gelnagels duurt meestal wat langer dan het aanbrengen van acrylnagels. Dit komt omdat er in drie stappen gewerkt wordt.
  • Voor het beste resultaat zal je gelnagels ongeveer om de drie weken bij moeten laten bijwerken.

Voor- en nadelen van acrylnagels

Voordelen:

  • Als de acrylnagels op de juiste manier aangebracht worden zijn ze zeer sterk.
  • Het verwijderen van acrylnagels gaat een stuk eenvoudiger dan bij gelnagels. Ze worden er namelijk afgeweekt.

Nadelen:

  • De acrylnagels zijn - door hun sterkte - niet buigzaam. Wanneer je jouw kunstnagels stoot, kan er bijvoorbeeld een pijnlijke breuk ontstaan.
  • Ze ogen een stuk minder natuurlijk dan gelnagels omdat ze van zichzelf minder glanzen.
  • Acrylnagels kunnen erg dik aanvoelen.

Gelnagels en acrylnagels verzorgen

Nu je op de hoogte bent van het verschil tussen gelnagels en acrylnagels, is het natuurlijk ook belangrijk om deze parels op de juiste manier te verzorgen. Het is bijvoorbeeld niet voor niets dat nagelstylistes vaak adviseren om een verzorgende nagelolie - Dadi Oil is erg geliefd - te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de nagelriemen gezond blijven en dat je geen droge plekjes krijgt. Ook als je even gestopt bent met kunstnagels, is het belangrijk om een goede nagelolie te gebruiken. Waarom? Omdat dit ervoor zorgt dat jouw natuurlijke nagels sneller zullen herstellen.


Dadi'Oil Nagelriemolie bij Bol.com

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top