Nagellak

9 tips voor beginners die willen experimenteren met nail art

9 tips voor beginners die willen experimenteren met nail art

Ben jij altijd jaloers op de nail art van andere dames, maar zou je niet weten waar je moet beginnen? Wij helpen je met experimenteren en oefenen zonder dat jij gelijk een hele nail art kit aan hoeft te schaffen. Je kan beginnen met namaken van eenvoudige ontwerpen of je eigen creativiteit de vrije loop te laten. Wie weet ben jij een echte artist.

We delen een paar handige tips met je, nail art om jou te inspireren en we vertellen je hoe jij een aantal tools kan DIY-en.

1. Nagels schoonmaken

Voordat je begint aan je nail art avontuur, is het goed om je nagels eerst te ontvetten door met een wattenbol en nagellakremover je nagels schoon te maken.

2. Basecoat en topcoat

Zorg dat je een basecoat hebt en een topcoat van hetzelfde merk zodat deze goed met elkaar samenwerken. Een basecoat breng je als eerste aan, voordat jij je favoriete kleur nagellak aanbrengt. Een topcoat smeer je op je nagels wanneer jij klaar bent met je ontwerp. De eerste doorzichtige laag beschermt je nagels en zorgt ervoor dat jouw nagellak mooier en langer blijft zitten. De laatste laag bovenop houdt jouw nail art veilig en geeft het een smooth finish. Tip! Rond de topcoat af door langs de zijkanten van je nagels te gaan om jouw nagels tegen afbrokkelen te beschermen.

3. Niet schudden maar rollen

Rol het nagellakpotje in je handen, in plaats van het potje te schudden. Wanneer jij het laatste doet, komen er luchtbelletjes in de nail polish en krijg jij geen glad resultaat. Het schijnt ook goed te zijn om jouw nagellak even op te warmen in je broekzak voordat je begint met lakken. Hier én hier lees je nog meer tips!

 

4. Goed laten drogen

Voeg eerst een basiskleur toe op je nagels en laat deze drogen. Wacht minimaal dertig minuten als jij niet zeker weet of je nagellak al droog is, begin daarna pas met je ontwerp.

5. Experimenteer met plakband en schilderstape

Wanneer jij zeker weet dat je nagellak droog genoeg is - check dit door met je vingers licht op je nagels te tikken - kun je een Franse manicure, een rasterpatroon of simpele lijntjes maken op jouw nagels. Nail art liefhebbers en professionals gebruiken hiervoor speciale striping tape of sjablonen. Als beginner kun je eerst experimenteren door plakband te gebruiken of schilderstape.

Breng de tape aan op je nagel (doe dit nagel voor nagel) en breng een nieuw laagje nagellak aan in een andere kleur. Als jij meerdere stukjes plakband bovenop elkaar hebt liggen, onthoud dan de volgorde zodat je weet welke jij er als eerste af moet halen zonder jouw ontwerp te verpesten. Gebruik een pincet om de tape te verwijderen en doe dit gelijk zodra jij de laag op je nagel hebt zitten.

6. Gebruik een voorwerp die jij al in huis hebt als dotting tool

Je kunt mooie stippen nagels maken met een dotting tool of door de punt van een oorbel, cocktailprikker, tandenstoker of achterkant van een oorbel te gebruiken. Voor een iets grotere stip kun je een bot potlood gebruiken. Met een speciale tool kan je de stippen kleiner of groter maken door harder of zachter te drukken. Oefen eerst op een stukje plastic!

Je kunt de dotting tool in het nagellakpotje dippen, maar je kan beter een beetje nagellak op een stukje plastic (of op een thumb palette) aanbrengen of met je nagellak penseel jouw voorwerp insmeren. Maak jouw tool steeds schoon met nagellakremover na een aantal stippen.

7. DIY een nail art penseel

Een nail art penseel is super handig om dunne lijntjes te maken en om daarna deze in te vullen met een kleur. Of om tekeningetjes te maken op jouw nagels. Een penseel maak je zelf thuis met een schone verfpenseel waarvan de haren nog zacht zijn. Verwijder de haartjes aan de zijkant en rondom zodat je een dun borsteltje overhoudt van maximaal zes millimeter lengte. Je kan ook een nagellak penseel van een potje pakken die oud of leeg is en deze knippen tot de gewenste dikte.

8. Afwasspons & huishoudfolie

Creëer leuke effecten op je nagels door een afwasspons of oude make-up spons in stukjes of plakjes te knippen. Je kan ook experimenten met verfrommelde huishoudfolie. Breng nagellak aan op de folie en dep het op je nagels.

Wattenstaafjes en nagellakremover bij de hand houden

Houd wattenstaafjes en nagellakremover in de buurt om jouw kleine foutjes te corrigeren. Oefening baart kunst!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top