Nagellak

Nagelsalon dicht? Zo zorg jij thuis voor de mooiste nagels

Nagelsalon dicht? Zo zorg jij thuis voor de mooiste nagels

Het is geen geheim dat we allemaal delen van onze beauty routine missen. De één gaat elke week langs voor het laten zetten van wimpers, de ander vindt het laten zetten van nagels belangrijk.

Nagels zijn een groot onderdeel van een verzorgde look en het is natuurlijk een stuk fijner om naar jouw manicure te kijken. Maar hoe doe je dat, nu alle salons gesloten zijn? Het is makkelijker dan je denkt.

Veel mensen brengen een nagellakje aan en vinden het wel goed. Toch wil je jouw nagels misschien nog wat beter verzorgen. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat jouw nagels er goed uitzien maar ook dat ze gezond zijn. De plek eromheen is dan ook erg belangrijk, denk eens aan jouw nagelriemen. Deze kunnen gauw droog worden en dit kan vervelend aanvoelen.

Wanneer jij aan jouw home manicure begint is het dus belangrijk om all in te gaan. Wij vertellen je hoe.

Nagellak remover

Voordat jij beslist jouw nagels een mooie kleur te geven, is natuurlijk de basis erg belangrijk. Een schilder begint immers ook altijd op een schoon canvas. Haal dus eerst alle restjes weg van jouw vorige nagellaksessie, zelfs als je denkt dat er niks meer op zit. Doe dit met een acetonvrije remover. De removers mét aceton zijn namelijk wel heel snel maar drogen jouw huid en nagels enorm uit. Doe wat remover op een watje en maak hiermee jouw nagels schoon.

 

Nagelriemen 

Nadat je alle oude nagellak met remover hebt verwijderd, begin je met het aanpakken van jouw nagelriemen. Veel mensen vergeten deze stap en hierdoor kunnen nagelriemen verwaarloosd worden. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Het allerbelangrijkste gedeelte is het hydrateren van dit gedeelte. Breng wat nagelriemcrème aan en masseer dit goed in. Daarna gebruik je een bokkenpootje en duw je ze voorzichtig terug. Doe dit niet te hard, dat kan nog weleens pijn doen. Knip ze daarbij nooit af, hoe verleidelijk dit ook is. 

 

De vorm

Voordat jij jouw nagels gaat vijlen, is het goed om zeker te weten welke vorm jij wilt. Er zijn tal van verschillende nagelvormen. Zoek eens op het internet welke jij het mooist vindt en ga hiermee aan de slag. Tijdens het vijlen is het belangrijk om goed te kijken of ze allemaal gelijk aan elkaar zijn. Wanneer één nagel iets korter is, is het slim om de rest ook wat korter te maken. Zo weet je zeker dat ze allemaal hetzelfde zijn. Tip: vijl altijd één richting op, in plaats van twee. Dit is het beste voor je nagels zelf maar ook voor de vorm.

Na het vijlen is het belangrijk om je handen goed te wassen en een 'buffer' te gebruiken om jouw nageloppervlak zo strak mogelijk te krijgen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sade (@inmysundaybest) op

Coating

Wanneer mensen zich afvragen waarom hun nagellak niet lang blijft zitten, is het negen van de tien keer omdat zij geen basecoat hebben gebruikt. De basis is nou eenmaal belangrijk en zorgt ervoor dat jouw lak langer blijft zitten, het werkt als het ware als dubbelzijdig plakband. Zorg dus altijd voor een goede ondergrond.

Tijd voor nagellak

De tijd is eindelijk gekomen. Kies een mooie kleur uit, bijvoorbeeld een nude die past bij jouw huidskleur of een felle neon kleur - die nu helemaal in zijn. Zorg dat je jouw nagellak potje goed heen en weer schudt, zo is deze klaar voor gebruik. Haal het kwastje eruit en zorg dat er niet te veel nagellak en niet te weinig meekomt. Begin dan altijd bij de aanzet van jouw nagels en sleep het door naar de gevijlde kant. Probeer daarbij dezelfde richting op te gaan, zo krijg je het meest egale effect.

Laat de nagellak drogen en breng desnoods een tweede laag aan. Vergeet geen topcoat om de nagellak langer te laten zitten.

 

Finishing touches

Nu we allemaal nóg meer onze handen wassen dan normaal, zullen deze gauw droog worden. Maak jouw manicuresessie dus af met een heerlijk voedende crème die ervoor zorgt dat jouw handen en nagels gehydrateerd zijn. Doe dit wel pas als jouw nagels helemaal droog zijn. Breng daarnaast twee keer per dag jouw nagelriemcrème aan en voilà! Je bent helemaal ready to go.

 
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top