Nagellak

10 dingen die je moet weten over nagels lakken

10 dingen die je moet weten over nagels lakken

Het is een tijdrovend én best lastig klusje: nagels lakken. Al lijkt het makkelijk, er komt heel wat kijken bij het aanbrengen van een lakje. Want voor je het weet kleur je buiten de lijntjes of stoot je je nagels alweer tegen de eerste de beste tafel... 

En dan hebben we het nog niet eens over chippende nagels gehad. De hoogste tijd voor wat advies dus. Hieronder vind je de 10 beste tips voor tijdens het nagels lakken. Kende jij ze al?

1. drie 'streepjes' 

Nagels lakken werkt het beste met de drie 'stepen' methode. Dip het kwastje in de nagellak waardoor er een bolletje lak onderaan je kwastje ontstaat. Breng dit aan op het midden van je nagel. Het is de bedoeling dat de lak zijn werkt doet en dat het kwastje de lak alleen maar hoeft te 'begeleiden' naar de juiste plek. Lak vervolgens met één streep het linker gedeeltje van je nagel. Daarna breng je een streep aan op het rechter gedeelte en je sluit af met een streep in het midden.  

2. basecoat

Sla jij bij tijdgebrek wel eens een laagje over tijdens het nagels lakken? Yes, we know the feeling. Toch is het belangrijk dat je tijdens het nagels lakken altijd een base coat gebruikt. Deze zorgt er namelijk voor dat je nagellak beter hecht. 

3. gebruik nagelriemolie

Ook zo'n tijdrovend klusje dat we allemaal maar al te graag overslaan. Maar de key tot mooie, verzorgde nagels is toch zeker cuticle oil. Breng de olie als eerste aan over je nagelriemen zodat deze goed gehydrateerd zijn en vervolgens, nadat je nagels gelakt zijn, over je gehele nagels. Stoot je ergens per ongeluk tegenaan? Dan zorgt de olie ervoor dat de nagel erlangs glijdt en minder snel beschadigd. Dit doet de nagelstyliste in de salon ook altijd toch? 

4. dunne laagjes

Tijdens het nagels lakken werkt het beter om drie dunne laagjes lak aan te brengen dan bijvoorbeeld één dikke laag. Wacht na het aanbrengen van een laag ongeveer twee minuten voordat je een volgende laag aanbrengt. En vergeet niet: hoe dikker de laagjes, hoe sneller ze chippen. 

5. de koelkast

Berg jij je nagellak op in de badkamer? Niet doen! De stoom in de badkamer kan er namelijk voor zorgen dat je nagellak dik en klodderig wordt. Om nog maar niet te spreken over de kleur, die door de hitte behoorlijk aangetast kan worden. Waar je nagellak dan wel moet bewaren? Het liefst in de koelkast!

6. koude kraan

Na het nagels lakken te vroeg een beweging maken en dan tot de ontdekking komen dat de helft van je nagels alweer beschadigd is: we know, the struggle is real!  Laat daarom je gelakte nagels even aan de lucht drogen en houd ze daarna onder de koude kraan. Let er wel op dat je de kraan niet te hard aanzet, zodat je nagels niet alsnog beschadigen door de harde straal. 

7. niet schudden

Iedereen doet het: nagellak schudden om de kleur perfect te mengen (want daar is het kleine bolletje in het flesje toch voor bedoeld?) Niet doen! Schudden zorgt er namelijk voor dat er luchtbelletjes ontstaan en daardoor kan de nagellak gaan chippen. Wat dan wel doen om de kleur goed te mengen? Rol het flesje voortaan rustig heen en weer...

8. nagellakverdunner

Is je nagellak dik en stroperig geworden? Dan kan nagels lakken erg lastig zijn. Tip van de nagelstyliste: om de lak iets te verdunnen kun je het beste een speciale nagellakverdunner gebruiken. Gebruik zeker geen nagellakremover, want daarmee verpest je de lak. 

9. glitter

Blijft nagellak bij jou nooit lang zitten? Dan is glitternagellak de oplossing, want deze blijft veel langer zitten dan gewone lak. Wel een nadeel, doordat de glitterlak zijn werk zo goed doet is het verwijderen ervan wat lastiger. Hoe je dit efficient doet? Dat lees je hier.

10. topcoat

Net zoals we de basecoat wel eens overslaan tijdens het nagels lakken, vergeten we ook de topcoat wel eens. Niet doen! Een topcoat beschermt je nagels met een hard laagje, waardoor je lak langer blijft zitten. 

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top