Beauty

8 producten die je nooit in de badkamer moet bewaren

8 producten die je nooit in de badkamer moet bewaren

Dacht je dat je al je spulletjes goed in je badkamer opgeborgen had? Think twice! Sommige producten zijn namelijk helemaal niet zo geschikt om in de badkamer te bewaren. Want parfum, make-up en medicijnen bederven in de badkamer dus veel sneller...

Medicijnen

Je zou toch denken dat je medicijnen in het medicijnkastje thuishoren. Niets is minder waar, want medicijnen zijn het beste houdbaar op kamertemperatuur. Gezien de temperatuur in de badkamer regelmatig stijgt, kunnen medicijnen afnemen in hun effectiviteit en houdbaarheid. Het keukenkastje of je nachtkastje zijn een veel betere plek voor het opbergen van je medicijnen.

Make-up

Misschien niet zo handig, maar make-up moet je toch echt verbannen uit je badkamer. Hitte en vochtigheid zorgen er namelijk voor dat de houdbaarheid van je make-up afneemt. Daarnaast zijn make-up kwasten en beautyblenders een broeiplaats voor bacteriën, ziektekiemen en schimmels. Maak deze dus regelmatig schoon en bewaar ze in de slaapkamer.

Parfum

Hoe mooi ze er ook uitzien onder je badkamerspiegel, parfum in de badkamer is geen goed idee. In de badkamer bederft je parfum namelijk sneller, waardoor de geur en kleur kunnen veranderen. Bewaar je flesjes liever ergens op een koele, donkere plek. 

Nagellak

Berg jij je nagellak op in de badkamer? Niet doen! De stoom in de badkamer kan er namelijk voor zorgen dat je nagellak dik en klodderig wordt. Om nog maar niet te spreken over de kleur, die door de hitte behoorlijk aangetast kan worden. Waar je nagellak dan wel moet bewaren? Het liefst in de koelkast!

Sieraden

Vochtigheid in de badkamer kan ervoor zorgen dat het oxidatieproces van je sieraden versnelt, waardoor je sieraden sneller dof worden. Berg ze dus liever in de slaapkamer op.

Scheermesjes

Langdurige blootstelling aan vocht kan ervoor zorgen dat het metaal van je scheermesje sneller oxideert en gaat roesten. Droog je mesje dus altijd af na het douchen en bewaar extra scheermesjes niet in de badkamer maar in de slaapkamer (een ongeopende verpakking kan wel gewoon in de badkamerkast).

Electronica

Je zag hem misschien al aankomen: electronica in de badkamer is geen goed idee. De hoge luchtvochtigheid kan producten als radio's, ipads en telefoonopladers namelijk beschadigen (naast dat het ook gewoon gevaarlijk is). Bewaar in de badkamer dus alleen electrische apparaten die speciaal gemaakt zijn voor de badkamer, zoals je elektrische tandenborstel.

Zonnebrandcrème

SPF heeft niet alleen een houdbaarheidsdatum, je zonnebrand werkt ook minder effectief als je hem bewaard in warme ruimtes. En wij hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat het in de badkamer best hot & steamy kan worden...


Wist jij dit al? Of moet jij nu even een mini verhuizing inplannen? 
 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top