Nagellak

De voor- en nadelen van gelnagels zetten op een rij

De voor- en nadelen van gelnagels zetten op een rij

Verzorgde nagels zijn een must! Ze laten je handen er zoveel mooier uitzien. Maar wat als jouw nagels van nature niet zo mooi zijn? Bijvoorbeeld omdat ze heel broos zijn of snel inscheuren. Dan kan gelnagels zetten de uitkomst zijn. Maar hoe werken kunstnagels en wat zijn de voor- en nadelen van gelnagels zetten? TrendAlert legt het uit!

Mocht je kunstnagels willen dan zijn er twee opties: gelnagels zetten of acrylnagels zetten. Welke van de twee de beste keus is hangt af van jouw wensen. Zo zijn gelnagels bijvoorbeeld heel flexibel en acrylnagels juist weer hard en stevig. Geen idee welke van de twee methoden je moet kiezen? Lees snel verder.

Gelnagels

Gelnagels zetten gebeurt met polymeer hars, een stroperige substantie die uithardt onder UV-licht. Wil je alleen versteviging van je nagels? Dan wordt de gel aangebracht op je eigen nagels. Wens je ook verlening? Dan wordt er gewerkt met zogenaamde tips of verwijderbare sjablonen. Tips worden op je nagels geplakt en bijgevijld. Mocht de nagelstyliste gebruik maken van een sjabloon dan creëert ze zonder tips en lijm een verlenging die de natuurlijk vorm van de nagel aanneemt. Gelnagels zetten gebeurt in verschillende fases. De nagels harden, in tegensteliling tot acrylnagels, niet uit aan de lucht, maar onder een UV-lamp. De styliste heeft hierdoor meer tijd om de nagels nauwkeurig aan te brengen. Ze begint met een basislaag, waarna er nog twee kleurlagen aangebracht worden en vervolgens een beschermende toplaag. Tussen de lagen door worden de gelnagels steeds uitgehard onder de lamp. Gelnagels zetten kan alleen bij de salon (verwar deze term dus niet met gelnagellak die je zelf thuis kunt aanbrengen). 

gelnagels zetten

Voordelen:

-gelnagels zijn zacht en flexibel
-ze hebben een glanzend oppervlak
-het resultaat is natuurlijker dan acrylnagels
-minder chemische lucht tijdens het aanbrengen dan bij acrylnagels

Nadelen:

-gelnagels zijn wat zachter en daardoor minder goed bestand tegen stoten
-aanbrengen gaat in meerdere lagen, acryl breng je in één keer aan
-gelnagels zijn vaak iets duurder dan acrylnagels
-ze zijn moeilijker te verwijderen want ze moeten eraf gevijld worden

Acrylnagels

Wil je acrylnagels zetten dan wordt je nagel lichtjes gevijld zodat de acryl vervolgens beter blijft zitten. Tijdens het opzetten wordt acrylvloeistof gemengd met acrylpoeder, waarna een zacht, kneedbaar bolletje ontstaat waarmee de juiste vorm wordt geboetseerd. Net als gelnagels kun je ook acrylnagels verlengen, dit gebeurt in de vorm van tips. De acrylnagels worden aan de lucht uitgehard. Dit betekent dat de nagelstyliste redelijk snel te werk moet gaan. 

acrylnagels zetten

Voordelen:
-acrylnagels zijn heel stevig en blijven daardoor langer zitten dan gelnagels
-ze zijn gemakkelijker te verwijderen dan gelnagels omdat ze losgeweekt kunnen worden

Nadelen:
-acrylnagels zijn vaak wat dikker
-ze zijn minder flexibel en bij stoten kan de nagel buigen en breken
-ze hebben weinig glans, dus gellak is een must
-chemische lucht tijdens het aanbrengen
 

Is gelnagels zetten iets voor jou? Of kies je liever voor acryl- of toch natuurlijke nagels?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top