Nagellak

Dit is alles dat je moet weten voordat je voor het eerst acrylnagels laat zetten

Dit is alles dat je moet weten voordat je voor het eerst acrylnagels laat zetten

Wil jij heel graag lange nagels maar willen jouw eigen nagels maar niet groeien? Dan zijn acrylnagels misschien iets voor jou. Voordat je deze voor het eerst gaat laten zetten, zijn er een aantal belangrijke dingen die je moet weten. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

De juiste lengte en vorm

Voordat je naar jouw eerste afspraak gaat bij de nagelsalon, is het handig om te weten hoe lang je nagels mogen worden en welke vorm ze moeten krijgen. Onderschat de lengte van je nagels niet! Je natuurlijke nagel groeit door onder je acrylnagel. De nagels worden dus tussen de afspraken door steeds langer. Als jij liever niet wil dat je nagels te lang worden, kun je beter beginnen met wat kortere acrylnagels. Groeien je natuurlijke nagels erg snel? Dan is het ook verstandig om niet gelijk met super lange nagels te beginnen. Wees ook niet bang om tegen je nagelstylist te zeggen dat je de nagels te lang vindt. Voordat ze de nagels gaat lakken, kan ze de lengte nog aanpassen.

De kosten

Acrylnagels hebben is een investering die je doet in jezelf. Na een tijdje groeien je acrylnagels uit en is het tijd om ze weer te laten opvullen. Dit kost natuurlijk geld. Bepaal voor jezelf hoeveel geld je overhebt voor jouw nagels en ga op zoek naar een salon met prijzen die binnen jouw budget vallen. Houd er ook rekening mee dat nail art vaak duurder is dan alleen een kleurtje.

Regelmatig onderhoud

Zoals we hierboven al zeiden, acrylnagels moet je om de zoveel tijd laten opvullen. Je natuurlijke nagels groeien gewoon door en dus moet de nagel om de zoveel tijd worden bijgewerkt. Na een aantal keren opvullen, zal je ook een keer een nieuwe set moeten laten zetten. Dit doe je om ervoor te zorgen dat je nagels langer mooi blijven en minder snel beschadigen of eraf vallen. Houd er dus rekening mee dat je eens in de zoveel tijd een afspraak moet plannen bij je nagelstylist. Je kunt bij veel studio's gelukkig ver vooruit plannen. Daarnaast raden we ook altijd aan om je handen en nagelriemen goed verzorgd te houden. 

Beschadigingen

Je handen gebruik je veel, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. En in het dagelijks leven kan het zo zijn dat je nagels beschadigd raken of eraf vallen. Als dit snel na je afspraak bij de nagelsalon gebeurt, kun je dit vaak kostenloos laten repareren. Vraag aan je nagelstylist wat hun regels hiervoor zijn. Wanneer je een nagel verliest, kan dit best beschadigend zijn voor je natuurlijke nagels. Wees dus altijd voorzichtig met je handen. Draag ook handschoenen wanneer je het huis schoonmaakt. Chemicaliën in schoonmaakproducten kunnen de nagels namelijk ook beschadigen. Wil je je acrylnagels helemaal verwijderen? Laat dit dan bij voorkeur door je nagelstylist doen. Hiermee voorkom je zo veel mogelijk schade aan je natuurlijke nagels.

Zoek de juiste salon voor jou

Bij het uitzoeken van een salon zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo kun je ten eerste kijken naar de reviews en naar hun socials. Sluit hun style aan bij waar jij naar opzoek bent? Kijk vervolgens naar hun prijzen en of ze binnen jouw budget vallen. Tot slot kun je als je een salon hebt uitgekozen je eerste afspraak maken en kijken hoe je die ervaart. Bevalt de nagelsalon niet, dan kun je verder zoeken naar een andere. Let hierbij alleen wel op de regels die salons hebben voor het werken met acryl dat door een andere salon is aangebracht.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top