Nagellak

Verzorgde nagelriemen zoals bij de salon? Zo doe je het thuis

Verzorgde nagelriemen zoals bij de salon? Zo doe je het thuis

Vind jij jouw nagelriemen er ook altijd zo goed verzorgd uitzien als je bij de nagelsalon bent geweest. Je hebt geen losse velletjes meer, de huid is mooi gehydrateerd en je hebt geen nagelriem meer over je nagel heen zitten. Het lijkt misschien een heel gedoe om dit thuis te doen, maar dit is eigenlijk ontzettend makkelijk! Dit is hoe jij jouw nagelriemen thuis verzorgt.

Stap 1: Gebruik een nagelriemolie

Nagelriemolie heeft twee belangrijke taken. Ten eerste verzorgt het je nagelriemen en ten tweede maakt het de huid soepeler, waardoor je de nagelriemen makkelijker naar achteren kunt duwen. Breng op iedere nagelriem een beetje olie aan en masseer dit vervolgens goed in. Deze olie van Essie is hier ideaal voor. Let op: als je na het uitvoeren van deze stappen je nagels gaat lakken, maak dan eerst je nagels schoon met nagellakremover. De olie kan er namelijk voor zorgen dat de lak niet hecht aan je nagel.

Stap 2: Duw je nagelriemen naar achteren

Om zo veel mogelijk van je nagel vrij te maken voor nagellak, moet je de nagelriemen naar achteren duwen. Dit kun je doen met een bokkenpootje, zoals deze van Brushworks. Duw voorzichtig met het bokkenpootje tegen de nagelriem zodat deze naar achteren schuift. Stop met duwen wanneer je merkt dat de nagelriem niet makkelijk meewerkt of wanneer het pijn doet. Wanneer dit gebeurt kun je het beste de olie wat langer laten intrekken. Duw de nagelriem naar achteren totdat je hele nagel vrij is. 

Stap 3: Knip de dode huid weg

De volgende stap is het verwijderen van de dode huid die je nu los hebt gemaakt. Als je de nagelriemen naar achteren hebt geduwd, zal er een stukje loshangende huid zijn ontstaan. Dit zijn dode huidcellen die je veilig kunt verwijderen met een speciaal schaartje, zoals deze van Brushworks. Wees hier erg voorzichtig mee. Verwijder alleen de dode huid en niet je gezonde nagelriem. Bij twijfel kun je de huid beter laten zitten. Je nagelriem te ver afknippen is namelijk vrij pijnlijk! Wees dus voorzichtig en bij twijfel, niet doen!

Stap 4: Knip losse velletjes weg

Zodra je klaar bent met de nagelriemen, kun je je vingers checken voor losse velletjes. Deze kun je afknippen met hetzelfde schaartje dat je hebt gebruikt voor de vorige stap. Wees opnieuw voorzichtig en knip alleen losse velletjes af die makkelijk afgeknipt kunnen worden. Als het pijn doet, laat het dan zitten.

Stap 5: Verzorg je handen en breng je lak aan

Nu je al de dode velletjes hebt verwijderd, zijn je nagelriemen helemaal klaar.  Als laatste stap kun je de huid nu verzorgen met een fijne handcrème, zoals deze van Rituals. Masseer deze goed in. Laat dit even intrekken voordat je verder gaat met je manicure. Je volgende stappen kunnen het vijlen van je nagels zijn en natuurlijk het lakken van de nagels.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top