Nagellak

Handige hack: zo verwijder je je nagellak zonder nagellak remover

Handige hack: zo verwijder je je nagellak zonder nagellak remover

Het verwijderen van nagellak is nooit leuk. Het is stom, saai en eigenlijk doe je veel liever andere dingen met je tijd. Toch moet je als je nagellak draagt het er soms afhalen. Want, afbladdering, je wil een andere kleur of je wil gewoon even geen nagellak op, you name it. Helaas hebben we in tijden van nood niet altijd een nagellak remover bij de hand, maar moet er écht iets gebeuren aan die afgebladderde nagels van je? We hebben een handige hack gevonden die jouw nagellak er zo afhaalt met, jawel, maar één ding.

Nagellak verwijderen zonder nagellak remover

Het lijkt onwerkelijk te zijn, want waarmee verwijder je je nagellak zonder de verwijderaar? Je zult het inderdaad misschien niet geloven, maar het enige wat je nodig hebt is: nagellak. *error* Deze handige hack werkt zo. 

Lak een nieuw laagje nagellak over je oude nagellak heen (trust the process). Het maakt niet uit met welke kleur dat is. Wat er gebeurt op je nagels, is dat door de nieuwe nagellak, je nagel en de oude nagellak 'nat' wordt gemaakt. Je oude nagellak wordt als het ware zachter. Laat dit zo'n tien seconden zitten, niet veel langer, anders moet je nog een derde laag toevoegen... Vervolgens pak je een watje of wc-papiertje en veeg je de nagellak eraf. Je zult zien dat je niet alleen de bovenste laag pakt, maar ook de onderste laag. Easy!

Geen snelle hap

In tegenstelling tot het gebruik van nagellak remover, is deze hack er wel een die wat langer duurt, aangezien het soms wat meer werk inneemt. Je oude nagellak is misschien nog niet zacht genoeg na één laagje en kan wellicht nóg een nieuw laagje gebruiken om echt alles eraf te krijgen. Onze tip is dan ook om niet je favorite nagellak te gebruiken, want dat is een beetje zonde. Oh, en if it works, it works, toch? 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top