Wedding

De do's & don'ts voor jouw bruidsmanicure

De do's & don'ts voor jouw bruidsmanicure

Wedding season has begun! Dat betekent niet alleen dat je op zoek moet naar een jurk (of je nu de bruid bent of het bruidsmeisje), maar ook dat je moet gaan nadenken over je kapsel, je bruidsmake-up en niet te vergeten: je manicure. Met de volgende do's & don'ts nail je jouw bruiloftsmanicure!

Do's

Verzorg je nagels

Nagelstylisten zijn goed, maar ze verrichten geen wonderen. Je kunt dus niet met afgekloven nagels en beschadigde nagelriemen de salon inlopen en verwachten dat je een uur later met Instagram-waardige nagels weer buiten staat. Je nagels in topconditie krijgen kost tijd. Ben je een nagelbijter? Begin dan zo'n 6 tot 8 weken voor the big day met een wekelijkse manicure. Hebben je nagels een 'normale' conditie? Dan voldoen 1 of 2 manicures voor de grote dag.

Test meerdere kleuren

Je past meerdere jurken, dus waarom zou je niet ook meerdere nagellakjes testen? Niet alle kleuren roze staan mooi bij iedere huidskleur. Begin dus een paar weken van te voren met het testen van kleuren zodat je zeker weet welke kleur je het mooist vindt.

Neem je eigen nagellak mee naar de salon

Ook al kies je voor een tint die ze in de salon ook hebben, neem altijd je eigen flesje mee. Je zult net zien dat jouw kleur op is of dat het flesje is uitgedroogd...

Koop meerdere flesjes

Een gel manicure mag dan lang blijven zitten, wees altijd voorbereid op noodgevallen. Koop dus niet alleen een flesje voor in de salon, maar ook een extra flesje voor in je emergency kit en eentje voor op huwelijksreis, zodat je je manicure op ieder moment kunt bijwerken.

Gebruik handcrème

Gaat de fotograaf close-ups maken van je boeket en je ring? Masseer dan eerst je nagelriemen en knokkels in met handcrème zodat je handen er jonger uitzien.

berry in love essie 2017

Don'ts

Vroeg van te voren naar de salon gaan

Hoewel een gel manicure vaak wel zo'n 1 à 2 weken meegaat, kunnen je nagels na een tijdje wel hun glans verliezen. Voor het beste resultaat ga je dus één of twee dagen voor de grote dag naar de salon.

Een spray-tan nemen na je manicure

Een spray-tan kan lichte nagellak verkleuren. Wees dus voorzichtig met het gebruik van zelfbruiners.  Plan deze dus altijd vóór je bezoek aan de nagelstudio.

Probeer geen nail art als je dat nog nooit eerder hebt gedaan

Nog nooit eerder een 'wire nail' of een glitternagel geprobeerd? Dan is je trouwdag niet het moment voor een experiment! Als je geen nail art meisje bent kunnen opvallende nagels erg afleiden. Kies liever voor een neutrale look.

Een felle kleur kiezen

Hetzelfde geldt voor knalkeuren. Ook al houd je nog zo van barbieroze of helderblauw, op je huwelijksdag kun je beter niet voor een felle nagellaktint kiezen. Deze leiden de aandacht af van je jurk, je boeket en je ring. Kies liever voor een subtiele pastelkleur of klassiek donkerrood. Inspiratie nodig? De nieuwe Bridal Collection van essie bestaat uit zes tinten die perfect zijn voor een bruiloft.

bridal collection essie 2017

sage you love me is een grijze kleur met een groene ondertoon.

bridal collectie essie 2017

De naam van dit neutrale lakje met wit/roze ondertoon zegt genoeg: dress is more.

bridal 2017 essie

blush-worthy is met haar goudkleurige glittertjes een echte eye-catcher.

lace to the alter essie 2017

Zacht en elegant: lace to the altar heeft een parelmoer finish.

have gold essie 2017

Roségoud met een shimmer: to have & to gold staat geweldig bij een vintage jurk.

essie bridal 2017

berry in love is een diepe roodtint vol passie en mysterie.

Deze limited edition collectie van essie in samenwerking met mode-ontwerpster Monique Lhuillier is onderdeel van de Gel Couture lijn, die belooft tot 12 dagen te blijven zitten. Deze gellak, die niet met een LED- of UV-lamp uitgehard hoeft te worden kan dus ook gewoon thuis gebruikt worden. Yay!

Deel dit artikel
Back to top