Nagellak

Acryl vs gelextensions: wat is de beste optie voor jou?

Acryl vs gelextensions: wat is de beste optie voor jou?

Zou jij graag langere nagels willen? Dan kun je natuurlijk je eigen nagels laten groeien, maar dit is niet altijd de fijnste optie. Je natuurlijke nagels kunnen bijvoorbeeld niet sterk genoeg zijn om meer lengte aan te kunnen, en je nagels laten groeien duurt best lang. Je kunt ook gaan voor acrylnagels of gelextensions. Beide opties geven je langere nagels met een mooi verzorgde look, maar wat is nou eigenlijk het verschil?

Wat is het verschil tussen acryl en gel?

Wanneer je gel en acryl met elkaar gaat vergelijken, zijn er drie belangrijke verschillen. Deze verschillen hebben de maken met de manier waarop de nagel wordt opgebouwd, hoe makkelijk het is om deze weer te verwijderen en de dikte van de extension.

Acrylnagels zijn sterker dan gel. De nagel wordt opgebouwd door een poeder met een vloeistof te mengen die samen een soort pasta vormen. Dit wordt aangebracht op de nagel en gevormd. Dit wordt vervolgens hard en hecht zich aan de nagel zodat het blijft zitten.

Gel is vaak wat zachter en flexibeler dan acryl. Dit is ook minder beschadigend voor je natuurlijke nagel. In tegenstelling tot acryl hoeft gel niet meer gemixt te worden. De gel wordt hard wanneer je de nagels onder een UV-lamp houdt, net als bij gellak. Omdat gel flexibeler is en er natuurlijker uitziet, betaal je er vaak iets meer voor dan voor acryl. Maar bij gelextensions krijg je niet te maken met de sterke geur die je ruikt wanneer je acrylnagels laat zetten.

Welke optie is het beste voor jou?

Welke soort extensions je neemt, hangt van jouw lifestyle af en van de staat van je natuurlijke nagels. Als je wil dat je nagels lang mooi blijven, kun je het beste voor gel gaan. Je kunt gel en acryl vergelijken met plastic en glas. Glas is misschien harder dan plastic, maar als je een glas laat vallen, breekt het. Gel kan dus iets beter tegen een stootje.

Als jouw nagels hard en bros zijn, kun je het beste voor flexibiliteit gaan, om te voorkomen dat je nagels breken. In dit geval kun je beter voor gel kiezen. Als je nagels slapper zijn en snel scheuren, is een sterke laag over de nagels heen juist goed. Hiervoor zouden we acryl aanraden.

Uiteindelijk is er geen goed of fout bij het kiezen van nagelextensions. Beide opties geven je een mooi resultaat waarbij je nagels gezond blijven en kunnen groeien, zolang je het er maar door een professional af laat halen!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top