Nagellak

Dit is de nagelvorm die het beste bij jou past

Dit is de nagelvorm die het beste bij jou past

Verzorgde en gelakte nagels kunnen een belangrijk onderdeel zijn van jouw look. Een leuk kleurtje of zelfs prachtige nail art zorgt voor het totaalplaatje. Daarnaast kun je ook nog experimenteren met de vorm van jouw nagels. Wist jij dat er veel verschillende nagelvormen out there zijn? Eigenlijk kan jij jouw claws knippen en vijlen in elke shape die jij maar kan bedenken.

Er zijn een aantal gangbare nagelvormen. Wij laten ze aan je zien en we vertellen welke het mooiste bij jou staan op basis van hoe lang jouw nagels zijn.

 

Korte nagels

Rond

Een ronde nagelvorm past goed bij korte nagels. Het is een klassieker en je kunt ze herkennen door hun regenboogachtige vorm.

Squoval

'Squoval' nagels zijn een combinatie tussen vierkante en ovale nagels. Deze nagelvorm heeft een rechte rand met een afronding aan de zijkanten.

Half-lange nagels

Ovaal

Deze lijkt op de ronde nagelvorm, maar het heeft net iets extra's. Ovale nagels hebben een curve die net wat meer 'drama' toevoegen.

Vierkant

Vierkante nagels zijn plat aan de bovenkant en recht aan de zijkanten zonder enige curve.

Mountain peak

Met de mountain peak shape, oftewel de bergtopvorm, kan jij jouw nagels optisch langer maken. Je kunt deze nagelvorm herkennen aan de scherpe en puntige top.

Lange nagels

Amandel

Amandel is een elegante en niet tΓ© scherpe nagelvorm voor de dames met long nails. Ze lijken op ovale nagels, maar deze zijn meer toelopend aan het eind.

Ballerina

Deze lange nagels met een vierkante vorm krijg je niet zomaar voor elkaar, maar het resultaat is lange nagels die indruk maken. Net als bij de amandelvormige nagels, zijn ze ietsje smaller aan de bovenkant.

Stilleto

Dit is de meest gedurfde nagelvorm van dit lijstje. Stiletto nagels doen denken aan dierlijke claws. Ze zijn lang, puntig Γ©n scherp.

 
Beeld: Photo by Andriyko Podilnyk on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top