Nagellak

Last van slappe nagels? Zo maak je ze gemakkelijk sterker

Last van slappe nagels? Zo maak je ze gemakkelijk sterker

Mooie lange nagels, wie wil ze niet. Sommige mensen zijn gezegend met sterke nagels die super snel groeien. Slappe nagels zijn niet leuk om te hebben. Ze scheuren snel en worden daardoor nooit mooi lang. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je nagels sterker te maken! Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Gebruik dagelijks nagelriemolie

Nagelriemolie is een essentiële stap als je je nagels verzorgt. Als je sterkere en langere nagels wil, moeten je nagels eerst gezond zijn. En gezonde nagels zijn gehydrateerd. Door nagelriemolie te gebruiken, verzorg je je nagelriemen en nagelbed. Wanneer dit goed verzorgd is, zullen je nagels ook gezonder worden. Probeer bijvoorbeeld eens deze olie van Cutex.

Vul biotine aan

Als je last hebt van slappe nagels, kan dit komen door een tekort aan biotine. Biotine is een B vitamine. Om je nagels sterker te maken, kun je meer biotine binnenkrijgen door een supplement te slikken of door meer voedsel te eten met biotine. Denk hierbij aan eieren, vlees, vis, noten en zaden.

Gebruik een mildere nagellak remover

Nagellak remover bevat vaak aceton. Aceton is een nuttig ingrediënt omdat het erg goed helpt bij het verwijderen van nagellak. Maar aceton is helaas ook erg uitdrogend. Eerder benoemde we al dat gehydrateerde nagels, gezonde nagels zijn. Om uitdroging van de nagels te voorkomen, kun je dus beter overstappen op een remover zonder aceton. Probeer eens deze remover van Dior.

Eet een nagel vriendelijk dieet

Wat we eten heeft invloed op onze gezondheid, dit geldt voor de binnenkant van ons lichaam maar ook voor de buitenkant. Gezond eten kan enorm helpen bij het gezonder maken van je nagels. Eet ook vooral gevarieerd. Maar onthoud om gezonde vetten en groente in je dieet te verwerken om je nagels gezond te houden. Om je dieet extra nagel vriendelijk te maken zijn er een aantal specifieke dingen waarvan je meer zou kunnen eten. Denk aan kimchi, kefir, miso en yoghurt.

Gebruik keratine

Het gebruiken van nagelverharder is een go to oplossing als je last hebt van slappe nagels. Dit kan helpen, maar het meest effectief zijn producten die keratine bevatten. Dit stofje is een lichaamseigen stof die al in je nagels zit. Dit aanvullen kan ze een stuk sterker maken. Deze nagelverharder van Herome is het uitproberen zeker waard.

Vergeet tenslotte ook niet om lief te zijn voor je nagels. Behandel ze niet als gereedschap. Draag handschoenen tijdens het schoonmaken en probeer ze niet af te bijten!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top