Nagellak

Zo verwijder je press on nepnagels zonder je natuurlijke nagels te beschadigen

Zo verwijder je press on nepnagels zonder je natuurlijke nagels te beschadigen

Nepnagels zijn een geniale uitvinding. Je kunt voor een kortere periode genieten van langere en mooie nagels zonder dat je hoeft te investeren in acryl. De nagels aanbrengen is vaak geen probleem, maar ze verwijderen is een ander verhaal. Dit is hoe je nepnagels verwijdert zonder je natuurlijke nagels te beschadigen.

Laat de nagels weken

De eerste stap bij het verwijderen van nepnagels is ze even laten weken. Doe wat warm water in een kom en voeg hier wat handzeep aan toe. Laat je handen hier eventjes in weken zodat de nagels een beetje los kunnen komen. Hoe lang je de nagels moet laten weken hangt af van het soort nepnagels dat je hebt gebruikt. Heb je nagels die blijven plakken met behulp van een stickertje, laat de nagels dan vijf minuutjes weken. Als je de nagels hebt opgeplakt met nagellijm, kun je de nagels tien minuten tot een kwartier laten weken. Laat je nepnagels nooit in aceton weken. Dit kan de nepnagels namelijk beschadigen. Hierdoor is de kans aanwezig dat je ze niet meer kunt gebruiken zodra je ze hebt verwijderd. Dit is natuurlijk erg zonde. Daarnaast is aceton erg uitdrogend voor de huid. Gebruik het dus alleen als het echt nodig is.

Verwijder de nagels

Zodra je merkt dat de nagels los beginnen te komen, kun je ze voorzichtig eraf halen. Dit kun je doen met een houten stokje. Verwijder de nagel vanaf de nagelriem en werk naar het midden van de nagel toe, hier zit de nagel nog het meest stevig vast. Wanneer je merkt dat je nagels niet makkelijk loskomen, kun je ze het beste nog wat langer laten weken. Wanneer je de nagels met te veel kracht lostrekt, kun je je natuurlijke nagels beschadigen.

Verwijder de restjes van de lijm

Wanneer je alle nagels hebt verwijderd, kan het zijn dat je nog wat restjes van de lijm op je nagel hebt zitten. Probeer dit er niet met je handen af te trekken. Vijl de lijm eraf met een nagelvijl. Als de lijm helemaal droog is, zal dit met gemak te verwijderen zijn.

Verzorg de natuurlijke nagels

Voordat je verder kunt met je volgende manicure, is het belangrijk om je nagels goed te verzorgen. Gebruik een nagelriemolie om je nagelriemen mee te hydrateren. Masseer dit voorzichtig in en zorg ervoor dat je ieder plekje goed meepakt. Nagellijm kan namelijk best uitdrogend zijn, dus is het goed om je nagels na het dragen van nepnagels een beetje extra te verwennen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top