Nagellak

Dit is waarom je beter je nagels kunt vijlen dan knippen

Dit is waarom je beter je nagels kunt vijlen dan knippen

Heb je het idee dat je nagels te lang zijn? Dan is je eerste instinct waarschijnlijk om je nagels te knippen. Maar wist je dat het eigenlijk veel beter is voor je nagels om ze te vijlen in plaats van knippen? Dit is waarom!

Weg met die nagelknipper!

Als je nagels te lang zijn, dan knip je ze toch? Dat is tenminste wat we altijd hebben aangeleerd. Maar als je je nagels graag sterk en gezond wil houden, kun je dit beter niet doen. Wanneer je je nagels knipt, plaats je veel druk op de nagel. Hierdoor ontstaan er scheurtjes. Deze scheurtjes zijn misschien nu nog geen probleem, maar ze verergeren en zorgen ervoor dat je nagel helemaal scheurt. Als je wil dat je nagels mooi en sterk blijven, vermijdt je de nagelknipper daarom beter. Vooral als je je nagel wil afknippen omdat deze al is gescheurd, raden we aan om de nagelknipper te laten liggen. De schade wordt hierdoor namelijk alleen maar erger.

Vijlen, vijlen, vijlen

Oké, maar als je niet mag knippen, wat doe je dan? Onze oplossing: vijlen. Het vijlen van je nagels duurt misschien langer dan knippen, maar het is een stuk beter voor je nagels. Je beschadigt je nagels hier verder niet mee en je gaat een stuk effectiever en preciezer te werk. We raden aan om te werk te gaan met een glasvijl, zandvijl of een metalen vijl. Met de vijl bepaal je beter hoe lang je de nagels wil hebben en heb je ook veel meer controle over de vorm van je nagels.

Wanneer je je nagels vijlt, is er niet per se een specifieke techniek om rekening mee te houden. Sommige mensen zeggen dat je niet heen en weer mag vijlen, maar dit heeft op zich geen negatieve effecten. Op deze manier kun je een stuk sneller vijlen, dus als dit voor jou een prettige techniek is, houden we je zeker niet tegen! Is je nagel gescheurd en doet vijlen hierdoor pijn? Dan bouw je een soort mini spalkje met behulp van een of twee wattenschijfjes en wat tape. Door de nagel vast te zetten, beweegt deze minder en gaat het vijlen een stuk soepeler. Om je nagels extra te verzorgen, kun je ook de bovenkant van de nagels buffen met een nagelbuffer. Maak de routine af met wat nagelriemolie en je nagels zullen erg blij met je zijn!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top