Nagellak

Beschadigde nagels? Zo worden ze weer mooi en gezond

Beschadigde nagels? Zo worden ze weer mooi en gezond

Het je laatst gelnagels gehad, of acryl? Dan is de kans groot dat je nagels nu flink beschadigd zijn. Je nagels herstellen uiteindelijk weer vanuit zichzelf, maar er zijn een hoop dingen die je kunt doen om dit proces te versnellen. Dit is hoe jij je nagels weer mooi en gezond krijgt.

Gebruik nagelriemolie

Als je nagels beschadigd zijn door acryl of gel, zijn ze waarschijnlijk uitgedroogd. Door nagelriemolie te gebruiken, krijgen je nagels de hydratatie die ze nodig hebben om weer sterk te worden. Gebruik direct na je nagelriemolie een handcrème voor extra hydratatie. Wacht minstens 20 minuten met het wassen van je handen na het aanbrengen van de crème en olie.

Laat je nagels weken in olijfolie

Voor een goede DIY is olijfolie een ideale oplossing. Laat je nagels dagelijks tien tot vijftien minuten weken. Als je een droge huid hebt is dit eventueel ook fijn om te doen bij je voeten. De olie hydrateert je nagelriemen, je nagelriemen houden je nagels beschermd en gezond. Gezonde nagelriemen betekent dus gezonde nagels!

Masseer je vingertoppen

Wie houdt er nou niet van een handmassage? Masseer je vingertoppen iedere keer als je nagelriemolie aanbrengt. We raden ook aan om iedere drie dagen je nagels te vijlen om de bloedsomloop te stimuleren.

Gebruik een mildere nagellak remover

Nagellak remover is vaak erg chemisch en uitdrogend. Als je nagels beschadigd zijn, kan nagellak remover gebruiken de schade verergeren. Kies daarom voor een mildere remover, zonder aceton. Hierdoor blijven je nagels gehydrateerd en kun je alsnog je nagellak eraf halen.

Draag handschoenen

Tijdens het schoonmaken komen je handen in aanraking met veel chemische stofjes. Deze stofjes kunnen je nagels verder beschadigen en uitdrogen. Daarnaast zijn je handen hard aan het werk. Hierdoor loop je een verhoogd risico op schade aan je nagels. Draag daarom altijd handschoenen tijdens het schoonmaken om schade aan je nagels te voorkomen.

Hydrateer regelmatig

Hydrateren doen we met behulp van olie en crème, maar van binnenuit hydrateren helpt ook enorm! Je huid, haar en nagels profiteren enorm van een goed gehydrateerd lijf. Drink daarom genoeg water gedurende de dag om ervoor te zorgen dat je nagels gezond blijven.

Gebruik je nagels niet als gereedschap

Tot slot is het belangrijk om je te realiseren dat je nagels geen gereedschap zijn. We gebruiken ze om dingen open te maken, zoals blikjes, maar hierdoor kunnen je nagels makkelijk beschadigen. Als je je nagels niet hoeft te gebruiken, doe het dan niet.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top