Lifestyle

Zo maak je schoonmaken en opruimen ECHT leuk!

Zo maak je schoonmaken en opruimen ECHT leuk!

Niet alles in het leven is leuk, maar je kan er wel zelf wat van maken. Je kan zelfs aan opruimen en schoonmaken een positieve spin geven. Zodra het maar vastgeroest zit in jouw routine zal jij het niet eens erg vinden en ga je te werk op de automatische piloot. Wie weet ga jij er zelfs naar uitkijken!

Wij vertellen je hoe jij het écht leuk kan maken met behulp van de volgende tips.

Zet je favoriete reality show aan op de achtergrond

Wanneer jij tijdens het opruimen en schoonmaken een reality show aanzet op de achtergrond, hoef jij je je nooit meer schuldig te vullen dat jij waardevolle uren van je leven kwijt bent met bingen. RuPauls Dragrace op Netflix - en de Nederlandse versie op Videoland - is een aanrader!

Koop schoonmaakproducten waar jij van houdt

Je houdt het schoonmaken en opruimen leuk door huishoudapparaten aan te schaffen die super goed zijn - bijvoorbeeld de stofzuigers van Dyson -  door schoonmaakmiddelen te gebruiken die lekker ruiken én om te kiezen voor een mooi design.

 

Maak er een spelletje van

Alles is leuker als jij er een spelletje van maakt. Bedenk zelf een regel waardoor jij meer plezier krijgt tijdens deze terugkomende taak. Ruim bijvoorbeeld eerst alle blauwe items op of zet een timer voor een bepaald klusje een probeer de volgende keer je record te verbreken.

Betrek je kids erbij

Je kids zijn extra handjes in huis waar jij goed gebruik van kan maken. Bedenk een manier om ze motiveren door ze bijvoorbeeld een gouden ster te geven, te trakteren op schermtijd of door wat muntjes te stoppen in hun spaarvarken. Jij weet het beste wat hen aan het werk kan zetten.

Audio op de achtergrond

Muziek opzetten en dansen is niet een hele innovatief idee, maar wellicht is het opzetten van een podcast iets wat het voor jou nog leuker kan maken. Kies een leerzame podcast uit of ga juist voor entertainment. Een vriendin bellen en haar op de speaker zetten kan het ook aangenamer maken.

Mix het met selfcare

Benut de tijd die jij spendeert aan opruimen en schoonmaken aan selfcare. Hoe? Doe een maskertje op, zet je favo romcom aan op de achtergrond en zorg ervoor dat niemand jou stoort. Een net huis zal je sowieso beter doen voelen.  Denk ook aan hoe jij calorieën aan het verbranden bent. Think positive!

Stel een tijdslimiet in

Zorg ervoor dat jij jezelf een tijdslimiet geeft, anders ga je wellicht over je grens en heb je de volgende keer er nog minder zin in. Timebox alle taken zodat jij niet teveel tijd besteedt aan een klusje.

Leg alvast een beloning klaar

Treat yourself! Het blijft gewoon vervelend en iets wat gewoon gedaan moet worden. Als jij iets hebt om naar uit te kijken afterwards ga jij het hopelijk minder erg vinden.

 

Succes met opruimen en schoonmaken!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top