Nagellak

Zo worden je nagels lang en sterk binnen een maand

Zo worden je nagels lang en sterk binnen een maand

Nagels die snel afbreken zijn heel erg frustrerend. Nagels die niet hard genoeg groeien ook. Trend Alert to the rescue! Hier lees je de beste tips over hoe je de jouwe lang en sterk maakt binnen een maand. 

 

Iedere ochtend 

Masseer iedere ochtend een druppeltje nagelserum op je nagels. 

 

Iedere middag

Gebruik iedere middag nagelriemolie. Nagelriemen zijn er niet voor niets, ze beschermen je nagels en voorkomen infecties. Het is dus belangrijk om ze goed te verzorgen. Zet bijvoorbeeld een flesje nagelriemolie op je bureau als een reminder. 

 

Iedere avond

Hydrateer je nagels met bodylotion. Je bent vast gewend om je handen regelmatig in te smeren met handcrème, maar je nagels vergeet je dan eigenlijk vaak. Droge nagels zijn bros terwijl gehydrateerde nagels glad en glanzend zijn.

 

Om de paar dagen  

Gebruik een nagelverharder. Een nageleverharder bevat eiwitten en ingrediënten die je nagels versterken en ook voeden. 

 

Ieder weekend 

Veil je nagels iedere week in een ronde vorm. Puntige of vierkante nagels hebben meer kans om te breken. Ronde randen zijn daarentegen veel veiliger (en hierdoor lijken je nagels ook nog eens langer). 

 

Altijd

Draag altijd handschoenen als je klusjes doet. Blootstelling aan water en schoonmaakmiddelen (zoals afwasmiddel) kunnen je nagels namelijk flink uitdrogen. Gebruik handschoenen en smeer je nagels daarna in met handcrème. 

 

Vergeet niet...

Gebruik een nagellakremover waar geen aceton in zit. Dit is veel beter voor je nagels, omdat de chemische stoffen hierin niet zo hard zijn. 

 

Ondertussen

Terwijl je nagels groeien kun je het beste kiezen voor een nude nagellakkleur die iets lichter is dan je huid. Hierdoor zullen je nagels langer lijken in de tussenliggende fasen.  

 

Heb jij nog een goede tip? Laat het ons weten! 

 

Beeld: Instagram @marlienbesselink

Deel dit artikel
Back to top