Nagellak

Pulk jij ook altijd je nagellak eraf? Ho stop!

Pulk jij ook altijd je nagellak eraf? Ho stop!

Nagellak, gellak, gelnagels; de mogelijkheden zijn eindeloos om onze nagels en handen een verzorgde look te geven. Er is echter één ding wat je nooit moet doen, maar waar de meesten van ons zich wel schuldig aan maken…

Gel manicure is not guilty

Volgens celebrity nail artist Britney Tokyo - onder anderen verantwoordelijk voor de nail looks van Kylie Jenner en Kim Kardashian - is het een misvatting dat een gel manicure schadelijk is voor de nagels. De schade is meestal te wijten aan hetgeen vrouwen doen als de lak er eenmaal op zit, namelijk het afpeuteren hiervan. Het is heel logisch te verklaren waarom dit niet verstandig is. Als je nagellak, gellak of gelnagels niet op de juiste manier verwijdert neem je ook een stukje van de toplaag van jouw nagelbed mee. Het gevolg? Dunne en broze nagels.

Het is oh-zo verleidelijk; de nagellak van van jouw gelakte nagels erafpeuteren, want geef toe: je bent zo blij als een kind als het je lukt om de lak in z’n geheel eraf te trekken! Wat wel de juiste manier is? Gaat het om een nagellakje dan heb je genoeg aan nagellakremover en een watje. Heb je een gel manicure? Laat de vingertoppen dan tien minuten in een bakje met aceton weken en neem het vervolgens af met een wattenschijf. Het kost je wat meer tijd, maar je nagels blijven tenminste wel in goede staat. Beter toch?

Ben jij ook meester in jouw nagellak eraf pulken?

Beeld: iStock, Instagram @lorealmakeup
Deel dit artikel
Back to top