Nagellak

Dit is waarom je nagels altijd breken

Dit is waarom je nagels altijd breken

Heb je eindelijk een beetje lange nagels, breken ze weer af... Een vervelende kwestie, waar velen van ons last van hebben. De hoogste tijd dus om na te gaan wat de reden is van onze broze nagels en - niet geheel onbelangrijk - how to prevent!

1. De afwas doen

Als er iets funest is voor je nagels dan is het wel iedere dag de afwas doen. En ook schoonmaken staat hoog op het lijstje. Dit soort externe factoren zijn vaak de oorzaak van broze nagels. Hoe weet je dat het niet om iets anders gaat? Check je teennagels! Als deze wel gezond zijn dan ligt het probleem buiten het lichaam. Een goed excuus dus om schoonmaken voortaan te skippen. Moet je toch echt aan de slag in huis? Gebruik dan altijd schoonmaakhandschoenen of bescherm je nagels met een nagellak met nylonvezels.

 

2. Verkeerd vijlen

Vijl je in de verkeerde richting? Dan kun je je nagels ook beschadigen. Vaak gaat het ook verkeerd, omdat je een te ruwe vijl gebruikt. Hierdoor beschadigen je nagelriemen en dat maakt je nagels kwetsbaar. Kies dus altijd voor een fijne vijl of een glasvijl.

3. Stress

Een drukke levenstijl werkt zeker niet mee als het aankomt op het hebben van sterke nagels. Als je gestresst bent, neem je namelijk minder voedingsstoffen op, waaronder mineralen, en die heb je juist nodig voor sterke nagels. Ook helpt het niet mee dat we in onrustige tijden vaak naar middelen als cafeïne, alcohol en suiker grijpen. Middelen die juist weinig mineralen bevatten. Stoppen dus met koffie en wijn! Ga je een stressvolle periode tegemoet? Slik dan extra magnesium!

4. Tekort aan ijzer

Broze nagels onstaan vaak door een tekort aan ijzer. Een gebalanceerd voedingspatroon met daarin voldoende kip, vis, peulvruchten en noten kan uitkomst bieden. Ook kun je citoen, limoen of azijn aan je voeding toevoegen zodat ijzer nog beter door je lichaam opgenomen wordt.

Beeld: Photo by Daiga Ellaby on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top