Nagellak

Niet tevreden met je nagels bij de nagelsalon? Zo geef je dit aan

Niet tevreden met je nagels bij de nagelsalon? Zo geef je dit aan

Als je weleens je nagels laat doen, ken je het gevoel waarschijnlijk al te goed. Je laat je nagelstylist ongestoord haar werk doen, maar achteraf ben je eigenlijk helemaal niet blij met het resultaat. Maar nu is het eigenlijk al te laat om er nog wat van te zeggen. Je gaat dus ontevreden de nagelstudio uit en dat wil je helemaal niet. Dit is hoe je dit voorkomt.

Neem inspiratie foto's mee

De beste manier om met het gewenste resultaat de nagelsalon te verlaten, is door zelf een duidelijk beeld te hebben van wat je wil. Zoek online naar inspiratieplaatjes en laat dit aan je nagelstylist zien voordat die aan de slag gaat met je nagels. Dit werkt veel beter dan uitleggen wat je wil. Als je een plaatje hebt, weet je zeker dat jij en je nagelstyliste op één lijn zitten. Maak duidelijk wat voor vorm en lengte je wil. Hierdoor loop je ook minder risico op te korte nagels. Als je nagels te lang zijn kunnen ze nog bijgevijld worden, andersom gaat het een beetje lastig.

Houd het proces een beetje in de gaten

Terwijl de nagelstylist bezig is met je nagels is het logisch dat je met hen gaat kletsen of bijvoorbeeld tussendoor ook even je telefoon checkt. Blijf dit ook vooral doen, maar houd ook in de gaten wat er met je nagels gebeurt. Het is beter om er direct bij te zijn wanneer je iets ziet dat niet overeenkomt met je wensen. Zodra je iets ziet waar je niet tevreden mee bent, kun je het dan ook gelijk aangeven. Op die manier is het minder lastig voor de nagelstylist om het te corrigeren. Als je hier pas aan het einde van het proces mee komt, is het vaak al te laat.

Communiceer met je nagelstylist

Nagelstylisten zitten daar natuurlijk niet zomaar. Ze weten wat ze doen en willen jou met mooie nagels de salon uit laten lopen. Het is totaal geen belediging naar hen wanneer je aangeeft dat je ergens niet helemaal tevreden mee bent. Hoogstwaarschijnlijk hebben ze veel liever dat je iets zegt dan dat je je mond houdt. Wees duidelijk over wat je graag wil, zo weet je nagelstylist ook precies wat ze moeten doen. Communicatie maakt het hele proces voor beide partijen een stuk makkelijker en leuker. En dan kom jij uiteraard tevreden thuis.

Antwoord eerlijk wanneer de nagelstylist je vragen stelt

Over communicatie gesproken, je nagelstylist stelt je gedurende het proces ook wat vragen. Ze vragen bijvoorbeeld of je de lengte mooi vindt zo, of de vorm oké vindt. Geef hier eerlijk antwoord op! Zoals we eerder al zeiden: nee zeggen is geen belediging, ze willen dat je tevreden de deur uitloopt! Mogen de nagels dus nog iets ronder? Zeg het gewoon.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top