Nagellak

5 plekken waar je nooit je nagels moet lakken

5 plekken waar je nooit je nagels moet lakken

Ben je net helemaal klaar om te vertrekken, kom je tot de conclusie dat je manicure echt nog moet worden bijgewerkt. Bah, nagels lakken is een tijdrovend klusje en tijd is nou net iets wat je niet hebt. En dus smijt je het potje nagellak in je tas, want je kunt je nagels ook ergens anders wel lakken. Maar op de volgende vijf plekken moet je dat zeker niet doen...

1. In de auto

Moeten we deze nog uitleggen? Nagels lakken in de auto is geen goed idee, want hobbels en onverwacht remmen gaan er sowieso voor zorgen dat je uitschiet. En dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen...

2. Op kantoor

Tenzij je een baan als beautyredacteur hebt is het geen goed idee om je nagels op kantoor te lakken. Oke, tijdens het tikken hebben je nagels alle tijd om te drogen, maar heb je er ooit bij stilgestaan dat het heel onprofessioneel overkomt? Daarnaast bestaat de kans dat je baas zal denken dat je niet genoeg werk hebt, waardoor je nóg meer hooi op de vork krijgt.

3. In de trein

Lakken in de trein gaat misschien gemakkelijker dan in de auto, maar nog steeds is het geen goed idee. Niet iedereen kan de chemische lucht van nagellak waarderen.

4. In de zon

Het lijkt misschien een goed plan om tijdens het zonnebaden je nagels nog even te lakken, maar niets is minder waar. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de nagellak verdampt en hoe dikker hij wordt. En aan een stroperige smurrie heb je helemaal niets. Ook tast de zon het pigment aan waardoor je nagellak verkleurt. 

6. In bed

Omdat je altijd in slaap valt nog voordat je nagels droog zijn en je de volgende ochtend wakker wordt met afdrukken in je nagels en lak in je lakens... Niet doen dus!

 

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top