Nagellak

Waterverf nagels zijn in: zo doe je de manicure zelf

Waterverf nagels zijn in: zo doe je de manicure zelf

Nail art is kunst. Je nagels zijn je doek en je lak is je verf. Met de nieuwe nageltrend genaamd watercolor nails of in het Nederlands 'waterverf nagels', ben jij een kunstenaar en worden jouw nagels jouw meesterwerk. Waterverf nagels zijn helemaal in deze lente en zomer. Dit is hoe je de manicure zelf uitvoert.

Wat zijn waterverf nagels?

Waterverf nagels zijn zoals de naam al laat denken, geïnspireerd door waterverf kunst. Waterverf is licht en dun en smelt gemakkelijk samen met andere kleuren. Voor deze nageltrend doe je eigenlijk hetzelfde. Hiervoor werk je met nagellak die is verdunt met alcohol of nagellak remover. Deze laat je vervolgens in elkaar vervagen met behulp van nagellaktools zoals een sponsje, een dotting tool of een dun kwastje. Aangezien jouw nagels jouw eigen kunstwerkje zijn, is hoe je de look uitvoert volledig aan jou. Je kunt zelf bepalen welke kleuren je gebruikt. Populaire opties voor deze trend zijn pasteltinten omdat deze mooi op elkaar aansluiten en in elkaar overlopen. Is pastel niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook voor fellere kleuren gaan, zolang ze maar mooi bij elkaar passen.

Zo voer je de manicure uit

Heb jij zin om creatief aan de slag te gaan? Dit is hoe jij zelf waterverf nagels creëert. Naast de basis tools heb je een aantal dingen nodig. Je hebt ten eerste alcohol of nagellakremover nodig. Hiermee verdun je de nagellak. Je kunt de nagellak mengen op een beetje alluminiumfolie of in een plastic wegwerpbakje. Je hebt niet veel alcohol nodig om je nagellak te verdunnen. Hoe meer je gebruikt, hoe minder dunner de lak wordt.

Stap 1: Nagelprep

De eerste stap voor iedere manicure is nagelprep. Vijl ten eerste al je nagels zodat ze allemaal ongeveer dezelfde lengte en vorm hebben. Buff de bovenkant van je nagels om ervoor te zorgen dat de lak beter hecht aan de nagel. Breng tot slot nagelriemolie aan en masseer dit in je nagelriemen. Zodra je nagelriemen zijn verzacht, kun je met een bokkenpootje je nagelriemen naar achteren duwen. Verwijder de olie van je nagels met een beetje alcohol zodat de nagellak goed aan je nagels kan hechten.

Stap 2: Basecoat

De volgende stap is het aanbrengen van basecoat. Dit is een essentiële stap die ervoor zorgt dat je manicure langer mooi blijft zitten. Daarnaast beschermt het je natuurlijke nagels tegen uitdroging en verkleuring.

Stap 3: Breng een neutrale lak aan

Zodra je basecoat droog is, kun je een neutraal lakje aanbrengen. Hiermee creëer je een neutrale basis zodat je waterverf design er straks echt uitspringt. Brengt een of twee laagjes aan van je naturel lakje en laat dit volledig drogen voordat je doorgaat naar de volgende stap.

Stap 4: Breng je kleurtjes aan

Nu kun je je kleurtjes aan gaan brengen. Meng eerst je gekozen lakjes een voor een met een beetje nagellakremover of alcohol om ze te verdunnen. Breng met je nagellakkwastje een beetje lak aan van ieder kleurtje. Breng bijvoorbeeld twee of drie stipjes aan op je nagel die elkaar nodg niet aanraken. De fijnste manier om dit aan te pakken is door stap 4 en 5 steeds opnieuw te doorlopen per nagel. Zo voorkom je dat je nagellak uitloopt of opdroogt voordat je klaar was met je design.

Stap 5: Maak je design

Zodra je de kleur hebt aangebracht op je nagel, kun je je design vorm gaan geven. Met een dun kwastje, een dottingtool of een sponsje kun je de kleuren in elkaar laten overlopen. Wees creatief en speel een beetje met verschillende soorten designs. Zodra je tevreden bent met je design kun je dit volledig laten drogen en vervolgens doorgaan naar de laatste stap.

Stap 6: Topcoat

Nu is het tijd om je prachtige design te beschermen. Gebruik een glanzende topcoat om je design lang mooi te houden. Zo kun je er zo lang mogelijk van genieten.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top