Nagellak

Aura nagels zijn in: zo doe je deze manicure zelf

Aura nagels zijn in: zo doe je deze manicure zelf

Er zijn een hoop verschillende soorten manicures die zijn geïnspireerd door spiritualiteit. Zo kun je bijvoorbeeld een hoop verschillende designs die je kunt maken op basis van je sterrenbeeld! Maar wist je dat je ook een nageldesign kunt maken gebaseerd op je aura? Aura nagels zijn helemaal in! Dit is hoe je de manicure zelf uitvoert.

Vind je aura

Voordat je je nageldesign kan maken op basis van je aura, moet je eerst weten wat jouw aurakleuren zijn. Je aura is een gekleurd energieveld dat om een mens heen hangt. Het is een spiritueel idee dat in veel culturen voorkomt. Aura's worden ook veel gebruikt binnen manifestatie, astrologie en verschillende vormen van magie. Achterhalen welke kleur jouw aura heeft, is niet altijd even makkelijk. Je kunt je aura laten lezen door een gespecialliseerde lezer. Je kan je aura ook vinden door je hand voor een witte achtergrond te houden en hier een minuut lang naar te kijken. De kleur van de gloed die je ziet om je hand heen is je aura. Als dit niet lukt kun je ook naar de betekenissen van de aurakleuren kijken en een kleur kiezen waar jij je het meest in herkent. Zo heeft groen voornamelijk te maken met communicatie terwijl blauw voornamelijk over intuïtie gaat.

Zo voor je de aura manicure uit

Zodra je weet welke kleuren je wil gaan gebruiken, kun je aan de slag met je manicure. Wij leggen je stap voor stap uit hoe jij de look bereikt.

Stap 1: Nagelprep en basecoat

De eerste stap van iedere manicure is een goede prepsessie. Vijl je nagels zodat al je nagels ongeveer dezelfde lengte en vorm hebben. Duw vervolgens je nagelriemen naar achteren met behulp van nagelriemolie en een bokkenpootje. Maak je nagels vervolgens schoon met een beetje nagellakremover. Nagellak hecht namelijk niet aan je nagel als je nagel vettig is. Breng nu een basecoat aan. Deze beschermt je natuurlijke nagel tegen uitdroging en verkleuring en zorgt ervoor dat je manicure beter blijft zitten.

Stap 2: Lak je nagels met een nude kleur

De aura nail art breng je aan over een neutrale basis. Lak je nagels dus eerst met een nude lakje. Deze hoef je niet per se heel netjes aan te brengen, je bedekt het grootste onderdeel ervan. Zorg er in ieder geval voor dat de lak volledig is opgedroogd voordat je doorgaat naar de volgende stap.

Stap 3: Breng de aura nail art aan

In nagelstudio's worden aura nagels vaak gecreëerd met behulp van een airbrush tool. Maar wij snappen het natuurlijk helemaal als je deze niet hebt. Om een soortgelijk effect te maken, kun je je nagellak mengen met een beetje pure aceton. Gebruik per drie druppels nagellak, vier druppels aceton. Meng dit door elkaar en breng dit aan op de nagels. Maak een cirkel op de nagel en breng de meeste kleur aan in het midden van de cirkel. Maak de kleur steeds meer vervaagd naarmate je meer naar de buitenste rand gaat. Werk hiemee in dunne laagjes en laag de lak tussendoor goed drogen. De cirkels hoeven zeker niet netjes te zijn. Je kunt op iedere nagel een andere vorm maken en je kunt ook voor iedere nagel een andere kleur gebruiken.

Stap 4: Maak het af met topcoat

Zodra je tevreden bent met de aura nagels en wanneer deze helemaal droog zijn, kun je de look afmaken met een topcoat. Deze zorgt ervoor dat je nagels mooi gaan glanzen en zorgt ervoor dat je manicure zo lang mogelijk mooi blijft zitten.

Bron: Byrdie
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top