Haarverzorging

Deze pastel haarkleuren wil je proberen

Deze pastel haarkleuren wil je proberen

Misschien denk je eraan om je haar te verven. Alleen is dan de grote vraag: in welke kleur verven we het? Je kunt voor veilige haarkleuren gaan, maar ook meer uit de comfort zone stappen. Al zijn er ook kleuren, die niet erg gewaagd zijn. Ga bijvoorbeeld voor één van deze pastel haarkleuren. Dan heb je uniek, mooi haar, maar val je niet té veel op.

Pastel haarkleuren: voor blondines en brunettes

Mocht je geïnspireerd raken door één van deze schattige pastel haarkleuren, dan moet je eerst wel wat dingen weten. Zo is een pastelkleur altijd een lichte kleur. Hierdoor valt de haarkleur vooral op bij mensen met blond haar. Toch kun je als brunette ook je haar verven in een pastelkleur. In dit geval lichten ze je haar dan eerst op, dat noemen ze ook wel blonderen of ontkleuren. Op deze manier word je haar lichter, waardoor de pastelkleur beter kan worden aangebracht. Wil je vervolgens de pastel haarkleur zo lang mogelijk houden? Was je haar dan niet te vaak. Na elke wasbeurt vervaagt de kleur namelijk een beetje. Gebruik daarnaast ook speciale shampoos voor gekleurd haar, zoals herstellende shampoo van Kérastase.

Pastel rose gold

We beginnen met een haarkleur, die ook meteen hoort bij één van de haarkleurentrends van 2023. Vroeger in de jaren 90 en begin van de Zero’s was de kleur al erg populair en nu is het dus helemaal terug. Grote kans dat je met je pastel rose gold haar dan ook niet de enige bent komende lente. Wel is het een mooie haarkleur, die ook zeker geschikt is voor brunettes. De pastel rose gold haarkleur is een lichtere versie van koper en een mix van blond en goud.

 

Lila

Hoewel pastel haarkleuren altijd licht zijn, valt de kleur lila toch wel op. Al is het een mooie haarkleur, die je zeker eens wil proberen. Daarnaast is lila een trendkleur van 2023. Niet alleen val je dus op tijdens je wandelingen door de stad, maar ook ben je meteen helemaal on trend. Ga vervolgens gerust volledig ton sur ton en combineer je haar met wat lilakleurige kleding. Overigens kun je je lila haarkleur ook combineren met roze. Dat is pas een unieke look!

 

Groen

Als we het hebben over meer gewaagde haarkleuren, dan hoort de groene pastelkleur wel in dit rijtje thuis. Vooral als je ook groene ogen hebt (of blauwe) past de haarkleur goed bij je. Ga voor een volledig pastelgroen kapsel of kies voor een ombre haarstijl. Dit oogt vooral tof, wanneer je van oorsprong donker haar hebt.

Strawberry blond

Dan hebben we nog een andere trendy haarkleur, die je waarschijnlijk veel gaat zien komende lente. Het is een schattig pastelkleurig kapsel, dat goed past bij het seizoen met bloeiende bloemen en de eerste zonnige dagen. Ook deze kleur is zeker wel geschikt voor blondines en brunettes. Alleen zitten de bruinharige mensen iets langer in de kappersstoel.

Rainbow haar

Tot slot kun je natuurlijk ook gewoon voor verschillende pastel haarkleuren gaan. Je stapt wel iets meer uit de comfort zone dan bij andere pastelkleuren, maar een leuk kapsel is het wel. Daarnaast past het kapsel goed bij de lente. Ga lekker als unicorn door het leven!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top