Haarverzorging

Opsteekkapsels: 3 eenvoudige manieren om je haar op te steken

Opsteekkapsels: 3 eenvoudige manieren om je haar op te steken

Opsteekkapsels zijn altijd mooi en stijlvol. Voor een speciale gelegenheid, of als geschikte look om naar kantoor te dragen. En nee, je hoeft er echt niet heel lang mee bezig te zijn. Met de volgende handige tips creëer je namelijk binnen een handomdraai de mooiste creaties!

Haar opsteken

Je coupe opsteken gaat het beste met halflang tot lang haar. Maar ook met een kapsel op schouderlengte kun je alle kanten op. Ideaal is natuurlijk dat je lokken lang genoeg zijn om op te steken, zonder dat er veel losse plukjes overblijven of uitsteken. Nu ontkennen we natuurlijk niet dat een losse lok hier en daar juist een speels effect geeft ;). Wanneer je lokken juist té lang zijn, is er weer het gevaar dat je haar te zwaar wordt en snel uitzakt. Hieronder geven we drie voorbeelden voor de mooiste opsteekkapsels én voorbeelden hoe jij ze zelf maakt. 

Opsteekkapsels 1: De klassiek look

De klassieke opgestoken coupe blijft altijd mooi. Deze look is multi inzetbaar: of je nu naar kantoor gaat of een chic feestje, met deze haarstijl zit je altijd goed. Dit opsteekkapsel creëer je eenvoudig met wat schuifspelden. Voorzie je haar voorafgaand aan het opsteken van wat textuur, bijvoorbeeld met behulp van een sea salt spray. De klassieke look maak je iets nonchalanter door hier en daar een pluk los te laten. Tot slot spray je wat haarlak, et voilà, je bent ready to go!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Erin Ryser (@erinvryser) op

Opsteekkapsels 2: De vlecht

Eerder schreven we al over de mooiste manieren om vlechten te verwerken in je haarstijl. Heb je lang haar en wil je je lokken graag opsteken? Vlecht je haar rondom en zet de vlecht vervolgens vast voor een speels opgestoken kapsel. Heb je juist kort haar? Ook dan zit je met de vlecht goed. Door bovenop je hoofd een vlecht te maken krijgen korte, losse plukken minder kans. Bij kapsels met vlechten is het belangrijk je haar alvorens te voorzien van wat textuur, zodat de vlecht extra goed blijft zitten. Hieronder zie je hoe je gevlochten haar het mooiste opsteekt. 

Opsteekkapsels 3: De messy bun 

We kunnen eindeloos oefenen op de perfecte messy bun, maar wij vertellen je alvast: dé perfecte messy bun bestaat niet. Waar de één hem in een handomdraai gemaakt heeft, doet een ander er een stuk langer over deze zogenaamd effortless look. Dé perfecte variant op klassieke opsteekkapsels, want hij ziet eruit alsof jij zo de deur uit bent gestapt. Hieronder zie je hoe jij je lokken eenvoudig opsteekt in een messy knot. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jodi Guill (@jodiguill) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top