Haarverzorging

Haarvlechten: zo maak je met gemak de allermooiste creaties

Haarvlechten: zo maak je met gemak de allermooiste creaties

Je haar vlechten is minder ingewikkeld dat je denkt. Smalle plukken met dunne haarvlechten of je hele coupe ingevlochten als Khaleesi, met een beetje oefenen heb jij die vlechtskills zo onder de knie. Of je nu voor stoer of romantisch gaat, met een vlecht creëer je instant een speelse twist. Wij geven alvast wat inspiratie. 

1. Kapsels met haarvlechten: dunne vlucht

De dunne haarvlecht is een makkelijke om mee te beginnen. Neem een smalle pluk en vlecht deze in vanaf de wortel. Het voordeel is dat dunne haarvlechten langer goed blijft zitten, omdat ze niet snel uitzakken en goed op hun plek blijven. Neem bijvoorbeeld twee smalle lokken aan de zijkant van je gezicht, vlecht ze naar elkaar toe en zet deze aan de achterkant vast. Perfect voor een bohemian haarstijl of leuk tijdens een festival. De onderstaande tutorial doet het je voor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door wafa khan (@wafakhan0_0) op

2. Kapsels met haarvlechten: dikke vlecht

Een eenvoudige invlecht of meerdere haarvlechten? Voorzie je haar voorafgaand van wat textuur door wat seasalt spray of volumepoeder aan te brengen. Ook droogshampoo zal hier prima zijn werk doen. Je zorgt er zo voor dat je vlecht goed blijft zitten en niet te snel uit zal glijden. Wil je je vlecht extra volume geven? Vlecht hem dan niet te strak in, maar trek af en toe een paar plukjes los. Zo creëer je een speelse, volle coupe!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Temple Cheveu | Soins Coiffure (@temple.du.cheveu) op

3. Kapsels met haarvlechten: classy vlecht 

Misschien denk je bij haarvlechten al gauw aan speciale gelegenheden, zoals bruidskapsels. Toch kun je deze look ook prima op een alledaagse manier dragen. Kijk maar eens naar onderstaande tutorial voor een half losse coupe met vlecht aan de achterkant. Romantisch en classy tegelijk! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Katherine Elizabeth (@katherineelizabethsalon) op

4. Kapsels met haarvlechten: opgestoken vlecht

Je haar opsteken? Dat gaat gemakkelijker met je lokken in een vlecht. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je hier waarschijnlijk iets langer mee bezig zult zijn. Heb je een feestje en wil je eens uitpakken? Dan is dit een prachtige look. 

In dit artikel lees je hoe je je haar in no time lang kunt laten groeien. 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top