Haarverzorging

11 tips om van jouw dunne lokken een volumineuze bos haar te maken

11 tips om van jouw dunne lokken een volumineuze bos haar te maken

We dagdromen wel eens dat we net zulk dik haar hebben als Blake Lively of Jessica Alba maar helaas is dat nou eenmaal niet zo. Dun haar heeft zo zijn voordelen, je hebt het minder snel warm in de zomer en je bent sneller klaar wanneer je jouw haar doet, maar toch zouden we die perks maar wat graag inruilen voor een volle bos.

Wat de natuur je niet gegeven heeft, kun je natuurlijk niet écht creëren (tenzij je voor nephaar gaat) maar er zijn wél een hoop trucs waarmee jij jouw haar wat voller kan doen lijken. Wij zochten een aantal goede voor je op om mee aan de slag te gaan die niet veel tijd kosten.  Succes!

1. Laat je manen regelmatig bijpunten
Niet alleen krijg je gespleten haarpunten na verloop van tijd, ook breken haren op een gegeven moment af. Die dunne pieken aan de onderkant van je haar geven nou niet de illusie van een volle bos. Laat je manen dus regelmatig bijpunten: veel hoeft er niet vanaf, zolang het er maar weer netjes uitziet bereik je optisch een groot verschil.

2. Weet welke stylingproducten werken voor jou
Regel nummer één: te veel product in je haar, werkt juist averechts. Kies voor dingen die volume garanderen zoals droogshampoo of een product om textuur in je haar aan te brengen. 

3. Was je haar zo min mogelijk
Toegegeven, wanneer je dun haar hebt dan is het eerder zichtbaar vet maar door het minder te wassen, wordt het wél gezonder. Ga voor een volumeshampoo die sulfaatvrij is en breng conditioner alleen aan in de punten van je manen om een vette hoofdhuid te voorkomen. 

4. Touperen maar
Een jaren '80 look hoeft het echt niet te worden én wees voorzichtig dat jij jouw manen niet beschadigd (met als resultaat dunner haar), maar touperen kan er wel voor zorgen dat je instantly een stuk meer volume hebt.

5. Dubbele elastiekjes
Een staart met een dunne bos haar kan nogal zielig uitpakken, zeker als je wat langer haar hebt. De truc? Twee elastiekjes gebruiken om meer volume te creeren. Slim!

6. Doe je scheiding eens anders
De kans is groot dat jij je scheiding altijd op precies dezelfde plek draagt en laat dat nou net een probleem zijn. Niet alleen breken haartjes op dat punt af door het maken van de scheiding zelf, ook zijn je manen gewend om een op een bepaalde manier te hangen. Draag je scheiding eens aan de andere kant en je zult merken dat je haar er meteen volumineuzer uitziet. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door OUAI Haircare (@theouai) op

7. Kokosolie is een no go
Dit type olie is zo rijk, dat het niet anders kan dan je haar plat maken. Kokosolie is een fijn product om meer glans aan je lokken toe te voegen maar als je het wilt gebruiken, ga dan voor iets waar het in is verwerkt in plaats van de pure substantie.

8. Gebruik de juiste haarborstel
Hopelijk komt dit niet als een verrassing voor je maar elke haarborstel is geschikt voor een specifiek haartype. Als je fijn en breekbaar hebt, kun je het beste je manen borstelen met een exemplaar die zacht is. Onze favoriet? Mason Pearson. 

9. Rollers
Dit associeer je misschien met je oma maar dat is dan jammer. De simpele truc om volume in je haar te creeren bij de wortel, is door je manen om rollers te doen en deze tijdens je ochtendritueel van aankleden, opmaken en dergelijke zo lang mogelijk te laten zitten met speldjes. Haal ze uit je haren vlak voordat jij de deur uit moet en doe wat haarlak erin. Easy does it!

10. Gebruik je stijltang eens anders
Wedden dat jij die van jou van boven naar beneden gebruikt? Probeer het eens andersom: het schijnt dat als je van de punten naar boven werkt, je meer volume in je haardos krijgt. Het proberen waard, toch?

11. Knip het korter
Hoe dol je ook bent op je lange haar, soms is een kortere hairdo gewoon beter geschikt voor je manen. Het valt speelser heen en weer wat een volumineus effect geeft en dunner haar breekt gewoon sneller als het lang is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door OUAI Haircare (@theouai) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top