Haarverzorging

7 x kapsels met pony voor ieder haartype

7 x kapsels met pony voor ieder haartype

Waarschijnlijk heb je er één, heb je er ooit één gehad óf sta je op het punt er één te nemen: een kapsel met pony. Twijfel je nog of je de schaar in je lokken zal zetten? Wij laten je zien dat een kapsel met pony bij ieder haartype mooi kan staan!

Bij een kapsel met pony denk je misschien al gauw aan een rechtgeknipt model die het hele voorhoofd vult, en net op de wenkbrauwen valt. Sommigen komen hier goed mee weg, maar de meesten van ons niet. Gelukkig zijn er tal van pony's en modellen die nét even een wat speelser effect hebben. 

Heel dun, gekruld of juist heel dik haar? De volgende voorbeelden bewijzen dat een pony, mits goed geknipt, bij ieder haartype mooi kan staan. Tip: stap naar een professionele kapper die jou kan voorzien van passend advies. Geloof ons, een kapsel met pony is belangrijk om te laten knippen door een goede kapper. Omdat de coupe in het gezicht valt, zal het direct opvallen!

1. Kapsels met pony: Het gordijntje

Het gordijntje kennen we allemaal. Alexa Chung introduceerde hem, en we liepen er massaal mee weg. Hij is nonchalant, hij is leuk, hij is speels. Het gordijntje is zowel chique te dragen (met opgestoken haar!) als casual. En het allerhandigste? Omdat hij langs het gezicht valt, zal het niet opvallen wanneer je hem weer laat uitgroeien. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marianna Hewitt (@marianna_hewitt) op

2. Kapsels met pony: Schuine pony

De lok ofwel de schuine pony blijft een klassieker. Hij is divers doordat je hem op meerdere manieren kunt stylen. Met de lokken vast in een staart of knot geeft een schuine pony net even dat nonchalante effect. Met de lokken los maakt hij je coupe juist helemaal af, waardoor het makkelijker is je haar in model te stylen. Dit kapsel omlijst je gezicht namelijk mooi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 🦋 (@bellahadid) op

3. Kapsels met pony: Fijn haar

Bij fijn haar kan een kapsel met pony net even de luchtigheid geven die het haar nodig heeft. Door het haar nonchalant te stylen en bijvoorbeeld in een luchtige knot te dragen, creëer je extra speelsheid. 

4. Kapsels met pony: Kort haar

We schreven al eerder over hoe mooi korte kapsels kunnen staan. Onvrouwelijk? Juist niet, doordat dit kapsel de hals- en kaaklijn en vrouwelijke features benadrukt. Door de korte coupe te dragen met pony, wordt hij iets speelser. 

5. Kapsels met pony: Beachy waves

De stakke, rechte pony is op zijn retour en maakt plaats voor een meer rommelige versie. Met een rommelige pony kun je alle kanten op: in het gezicht voor een nette look, of met middenscheiding zodat het weer gordijntjes worden. Style de rest van je coupe ook rommelig door wat beachy waves te creëren. Gebruik een seasalt spray om dit effect te krijgen, voilà, klaar ben je!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hailey Rhode Bieber (@haileybieber) op

6. Kapsels met pony: Dik haar

Wanneer je denkt dat dik haar en een pony geen goed idee is, heb je het mis. Een volle pony kan juist erg mooi staan en het haar een extra boost geven. Creëer massive volume door een volle coupe te combineren met een pony! Het proberen waard.

7. Kapsels met pony: De bob

Misschien denk je dat een bob én pony een heel foute combi is, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Mits goed geknipt en passend bij de vorm van je gezicht, kan dit kapsel je gezicht perfect omlijsten. Tip: overweeg je dit kapsel? Vraag dan je kapper om advies of dit kapsel iets voor jou is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vanessa Hudgens (@vanessahudgens) op

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top