Haarverzorging

6 x dit zijn de mooiste haarkleurtrends voor dames met bruin haar

6 x dit zijn de mooiste haarkleurtrends voor dames met bruin haar

Een nieuw seizoen is het perfecte moment voor een nieuwe haarkleur. Veel vrouwen kiezen in de zomer voor heldere, koele tinten en in het najaar vaak voor warmere tinten. Ben jij gezegend met mooie bruine lokken? Dan zijn er ontzettend veel opties om je haar meer nuances en diepte te geven met behulp van haarkleuring. De mooiste haarkleuren voor bruin haar 2019? Die vind je hieronder. 

We zien dat de balayage trend nog lang niet op z'n retour is. Iets subtieler dan een volle coupe soleil maar minstens zo mooi. Met 'vegen' wordt een natuurlijk en sunkissed effect gecreëerd, waarbij de uitgroei donker blijft. Ideaal dus wanneer je eens in de zoveel tijd naar de kapper gaat en er niet teveel onderhoud aan wilt hebben!

Weet je niet zeker of de balayage haartrend en highlights je ding zijn? Geen zorgen, want eigenlijk staat deze kleurtrend mooi bij iedereen. Je kapper zet de lichtere plukken namelijk zo, dat ze de beste features in jouw gezicht benadrukken. Dit doen ze door de highlights precies op de juiste hoogte te zetten en een kleur te kiezen die je huidskleur ondersteunt. Mocht je een volle balayage iets te spannend vinden, dan kun je ook kiezen voor een paar lager ingezette highlights. Vertel aan je kapper in welke kleur je de highlights wilt hebben: kastanjebruin, honing, vanille of mahonie. Ook mooi is om voor een mix van verschillende tinten te gaan, zodat je haar extra veel nuances krijgt.

Hieronder vind je de mooiste kleurinspiratie voor bruin haar.

Kapsels bruin haar 1: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DEBBIE (@debbie_benavides) op

Bruin haar met warme nuances in verschillende tinten geven meer diepte en dimensie aan het haar.

Kapsels bruin haar 2:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ALLYSON M | NY HAIR ARTIST (@allyson_m_) op

Bruin haar met een warme, koperkleurige balayage geeft een zonnige gloed aan de lokken. 

Kapsels bruin haar 3:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AGENCÉ (@agence_salon) op

Een balayage met koele nuances geeft bruin haar meer contrast. Wanneer je een koele oogkleur hebt zoals blauw, benadrukken koele nuances je oogkleur des te meer. Erg mooi!

Kapsels bruin haar 4:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Michigan Hair | Balayage (@nicolettemperfili) op

Een heel subtiele 'fallayage' in bruin haar. Fallayage is de balayage met herfsttinten, zoals kastanje- en mahoniebruin. 

Kapsels bruin haar 5:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ashlee Allen (@aaashleee) op

Wanneer je tussen blond en bruin haar in zit, is het leuk om met deze nuances te spelen. Vraag je kapper om extra high- en lowlights in je haar te zetten voor een speelse mix van blond en bruin. 

Kapsels bruin haar 6: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Orange County Stylist ✂️ (@crystalj_beauty) op

Een mooie, natuurlijke balayage die koel is bij de aanzet en naar het einde toe warmer wordt. Een prachtig verloop die toepasbaar is op gemengde kleurtypes, bij wie zowel warme als koele tinten goed staan.

Benieuwd welke kleuren jou laten stralen? Ontdek welk kleurtype jij bent in dit artikel

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top