Haarverzorging

7 x inspiratie voor de mooiste kapsels halflang haar

7 x inspiratie voor de mooiste kapsels halflang haar

Een halflang kapsel blijft tijdloos en is misschien wel dé perfecte lengte. Het is lang genoeg om vast te dragen en op meerdere manieren te stylen, maar kort genoeg om je gezicht op de juiste manier te omlijsten. Ook zijn halflange coupes vaak fris, verzorgd en vol in vergelijking met hun langere concurrent. 

Niet voor niets knipte menig celeb en blogger hun haar op schouderlengte, want: niets zo veelzijdig als het halflange kapsel. Wij zijn fan van kapsels met halflang haar, want met een medium lengte kun je werkelijk alle kanten op. Stijl, messy, met krul, subtiele slag, zijscheiding, opgestoken of gewoon in een knot: een halflang kapsel biedt tal van mogelijkheden. 

Van nonchalante balayage tot sexy zijscheiding: zie hieronder onze selectie van mooiste kapsels halflang haar.

Kapsel halflang haar: Glad en glanzend

Of je nu voor een business look of casual in je vrije tijd gaat, met een verzorgde, stijle look zit je altijd goed. De medium lengte geeft je coupe een volwassen uitstraling en met een glanzende finish maak je hem helemaal af. Tip: verdeel na het stylen een beetje glansserum over je lokken, en je bent ready to go!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emma Chen (@emmachenartistry) op

Kapsel halflang haar: Rosé balayage

Heb je haar dat halflang is en donker van kleur? Kies dan voor een speels effect door een rosé tint aan je lokken toe te voegen. Vraag bij het eerstvolgende kappersbezoek om een rijke rosé kleur, bij voorkeur gemengd met carameltinten in de uiteinden van je lokken. Voilà, een rosé balayage als resultaat, de haarkleur trend van nu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MATTHEW JAMES (@matthewjamessalons) op

Kapsel halflang haar: Messy curls

De slordige krul raakt nooit uit en wij snappen wel waarom. Het mooist staat hij ook nog eens bij een medium lengte en een balayage of subtiele highlights. De slag in het haar zal de kleurnuances van de lokken benadrukken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong) op

Kapsel halflang haar: Diepe zijscheiding

Is jouw gezichtsvorm hartvormig én heb je halflang haar? Ga dan eens voor een deep side part. Door de scheiding van je haar te veranderen van het midden naar de zijkant, kun je een lange kin en sterk aanwezige botstructuur iets zachter laten lijken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emma Chen (@emmachenartistry) op

Kapsel halflang haar: Scandinavian blonde

Dé blonde kleur die altijd on trend zal blijven: platina blonde. Hoewel we steeds meer warme tinten zien in de lokken, zoals honingblond en rosé goud, zal de witblonde kleur niet inleveren aan populariteit. Wanneer deze tint je staat, is het een knaller!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels) op

Kapsel halflang haar: Lage knot

Het allerfijnste aan halflange kapsels: ze zijn niet alleen geschikt om los te dragen, maar ook om vast te dragen. Bijvoorbeeld in een lage knot. Lijkt casual en nonchalant, maar is ondertussen tóch super chic. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vanessa Hong (@thehautepursuit) op

Kapsel halflang haar: De shag

Onmisbaar in dit rijtje is de messy shag. Slordige bangs die uitlopen in losse slagen zorgen voor een volumineuze coupe die je gezicht mooi omlijst. Extra leuk en nonchalant is 'ie met lichte nuances zoals subtiele highlights of een balayage. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SAL SALCEDO (@salsalhair) op

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top