Haarverzorging

Dit is de nieuwe haartrend de ‘Bubble bob’

Dit is de nieuwe haartrend de ‘Bubble bob’

Overweeg jij weleens om je haar een stuk korter te knippen, in een bob haarstijl bijvoorbeeld? Dit kapsel wordt deze lente steeds populairder en dan wel in de vorm van de 'Bubble Bob'. Maar wat is een bubble bob eigenlijk? Wij vertellen je alles dat je moet weten over deze nieuwe haartrend.

Wat is de bubble bob?

Een bubble bob is een variatie op de welbekende bob haarstijl. Het is een kort kapsel dat vaak wordt gedragen met erg stijl haar. De bubble bob pakt het iets anders aan. Bij deze trend krijgt de klassieke haarstijl een stuk meer volume. Daarnaast worden de puntjes van het haar naar het gezicht toe gekruld. Hierdoor vormt het haar een soort cirkel om het hoofd heen, vandaar de naam bubble bob. De haarstyle is trending sinds zowel Zendaya als Hailey Bieber recentelijk werden gezien met dit nieuwe kapsel. Het is een makkelijke haarstijl om uit te voeren als je korte lokken hebt en dus is het de perfecte coupe voor de zomer!

Zou een bubble bob mij goed staan?

Niet iedere haarstyle staat iedereen even mooi. Maar de bubble bob is voor vrijwel iedereen een goede keuze! Op het gebied van het haartype waarvoor een bubble bob het beste werkt, maakt het gelukkig niet heel veel uit. Een bubble bob werkt voor dun haar, maar ook voor dik haar! Je kunt deze haarstijl toepassen bij stijl haar, golvend haar en voor krullend haar. Op het gebied van gezichtsvormen is de bubbl bob ook voor bijna iedereen geschikt. We raden de haarstijl alleen af voor mensen met een lang gezicht. Deze haarstijl kan je gezicht en nek namelijk langer laten lijken dan dat het is. Maar als je bijvoorbeeld een rond of hartvormig gezicht hebt, is deze haarstijl perfect voor jou!

Zo style je een bubble bob

Ben je overtuigd en ga jij een bubble bob laten knippen? Dit is hoe je het kapsel stijlt. Er is voor de bubble bob geen specifieke look waar je je aan moet houden. Je kunt de coupe dus dragen zoals jij dit zelf wil. Je kunt je haar stijl laten of  krullen. Om het bubble effect af te maken kun je met een krultang de uiteindes van je haar naar binnen krullen. Je kunt dit ook doen met een ronde borstel en een föhn. De krultang methode werkt het beste als je je haar stijl houdt. Ga je voor meer volume? Dan kun je het beste met een ronde borstel aan de slag gaan.

Bron: Byrdie
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top