Haarverzorging

Dit is de dubbele krul methode: de truc voor grote dramatische krullen

Dit is de dubbele krul methode: de truc voor grote dramatische krullen

Wil jij graag bouncy krullen die lang blijven zitten? Dan hebben wij een nieuwe techniek die je zeker moet proberen. Met deze dubbele krul methode krijg je krullen met veel volume die niet uitzakken. Dit is zelfs de methode die de haarstylist van JLo gebruikt om ervoor te zorgen dat haar haar altijd perfect zit tijdens haar optredens! We leggen de methode stap voor stap uit.

Stap #1: Prep het haar

Als je wil dat je haar goed blijft zitten, kun je het het beste eerst preppen. Dit kun je doen met mousse en een heat protector. De mousse zorgt voor extra hold terwijl de heat protector je haar beschermt tegen de hitte van de krultang die je straks gaat gebruiken. Wij zijn fan van deze mousse van Kérastase. Deze techniek werkt het beste op schoon haar. Maak voordat je begint een strakke middenscheiding en breng vervolgens de producten aan in het haar. Als je veel haar hebt, kun je je haar onderverdelen in secties en ze een voor een droog föhnen. Föhn het haar totdat al het product is ingetrokken en opgedroogd.

Stap #2: Krul je haar met een kleinere barrel

Nu is het tijd om je haar te gaan krullen. Voor deze methode heb je een krultang nodig met verschillende opzetstukken. Zoals deze tang van Mellian met zes opzetstukken. Begin met het krullen van je haar met een kleiner opzetstuk. Hiermee creëer je strakkere krullen. Het hoeft geen dun opzetstuk te zijn, maar in ieder geval een maatje kleiner dan het grootste opzetstuk dat je hebt. Krul alle plukjes van je gezicht weg. Zodra je de pluk uit de tang haalt, rol je deze weer op in je vingers en zet je deze vast op je hoofdhuid met een speldje. Dit doe je met al je haar.

Stap #3: Krul je haar met een grotere barrel

Zodra je al het haar hebt gekruld met de kleinere tang, kun je de grotere tang erbij pakken. Wees voorzichtig met het verwisselen van de opzetstukken! Laat de tang eventueel afkoelen of draag een beschermende handschoen. Haal een plukje los en krul deze met de grotere tang. Zet het plukje vervolgens weer vast en herhaal dit bij al de plukjes. Deze methode duurt misschien even, maar het resultaat is het zeker waard!

Stap #4: Borstel het haar uit

Wanneer je al het haar voor een tweede keer hebt gekruld, kun je al de speldjes uit je haar halen. Voor het beste resultaat kun je deze nog wat langer laten zitten totdat het haar volledig is afgekoeld. Borstel je haar door om de krullen wat lossen te maken. Wees niet bang om dit te doen, met deze techniek zakken ze niet zomaar uit. 

Stap #5: Fixeer de krullen

Als finishing touch kun je het haar vastzetten met een beetje haarlak. Wij raden aan om een haarlak te gebruiken die niet extreem sterk is. Hierdoor blijft je haar soepel en kun je ermee bewegen zoals je wil. Nu is je haar ready voor een ware performance! Wij raden deze Flexible Hold spray aan van Bed Head.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top